Finale Topcompetitie Feedervissen

3914
03 okt 2013

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober a.s. organiseert Sportvisserij Nederland de derde en vierde wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Feedervissen. Zondag is tevens de finale van deze prestigieuze serie wedstrijden en wordt bekend wie de winnaar van 2013 is en wie zich lid van de Nationale Selectie mag noemen. Uit die selectie kiezen de coaches immers de feedervissers die volgend jaar meedoen aan het 20e WK Feedervissen in Ierland.

Voor deze twee laatste feederwedstrijden van dit jaar is gekozen voor het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Maarssen en Breukelen. Omwille van de vaak drukke scheepvaart ook wel de Klotsbak genoemd. Voor feedervissers zeker ook een water met veel mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld dicht tegen de overliggende oever op circa 90 meter werpafstand weet te vissen. Daar worden dikwijls de grootste brasems gevangen. Maar, ook dichterbij kunnen dikke vissen bijten, al zullen zeker ook palingen en (Donau)grondels de voerplekken weten te vinden. De laatste soort telt wel voor de wedstrijd; de palingen moeten onmiddellijk weer terug en tellen niet.

Na twee wedstrijden voert Henk Mulder uit Harkema met 4 wedstrijdpunten het klassement aan gevolgd door Bernard de Wit en Rik Kok die respectievelijk op 7 en 8 punten staan. Er kan echter nog van alles gebeuren en de verwachting is ook dat tussen Maarssen en Breukelen het klassement flink door elkaar zal worden geschud.

In ieder geval zullen het interessante en zeker ook spannende en spectaculaire wedstrijden worden die beide dagen na een voorbereiding van anderhalf uur starten om 10.30 uur en eindigen om 15.30 uur.
Plaats van samenkomst waar ook circa 16.45 uur de prijsuitreiking plaatsvindt, is het Dorpshuis aan de Fetha 16 in Vreeland.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide