Bianca Venema en Lizette Beunders winnen World Carp Classic 2013 (video)

8212
08 okt 2013

Het karpervissende duo Bianca Venema en Lizette Beunders heeft tijdens de World Carp Classic 2013 een glorieuze eerste plaats behaald. Tijdens de vijf dagen en nachten durende karperwedstrijd aan het Lago di Bolsena in Italië wist het koppel in totaal 40 karpers met een totaalgewicht van 366,5 kilo te vangen.

Update 8/10: Hart van Nederland besteedt aandacht aan de bijzondere prestatie van Bianca en Lizette.


-> Bekijk hier het item terug.

Dat was niet alleen ruim 173 kilo meer dan de tweede plaats winnaars – een recordverschil in de geschiedenis van de WCC - maar ook het hoogste vangstgewicht ooit in het bestaan van de karperwedstrijd!

Bianca en Lizette zijn de afgelopen jaren vaker in het nieuws geweest dankzij hun deelname aan de Nationale Topcompetitie Karper en de vangst van een 38 kilo zware karper in Frankrijk; de zwaarste karper ooit gevangen door een vrouw.

Coach André Piters, die zelf ook deelnam aan de WCC, is enorm trots op de prestatie van het tweetal. Piters: “Het is echt ongelooflijk goed wat Bianca en Lizette hebben gepresteerd. Door in dit internationale deelnemersveld van zeer ervaren karpervissers de eerste plaats te behalen, bewijzen ze hun klasse in het karpervissen en maken ze echt een statement. In een tijd dat er nog steeds verenigingen zijn die vrouwen weigeren - om de simpele reden dat ze vrouw zijn - laten deze meiden weer eens zien dat de kreet: ‘Zeg niet te gauw, het is weer een vrouw’, helemaal waar is. Met hun prestatie hebben deze dames iedere criticaster over het vrouwenvissen de mond gesnoerd.”


Bianca (links) en Lizette met twee van hun vangsten tijdens de WCC.

De World Carp Classic kent een ongekende populariteit en met een deelname van ruim 270 deelnemers uit 27 landen wordt deze wedstrijd ook wel het officieuze wereld kampioenschap karpervissen genoemd. Coach Piters: “Volgens de sponsoren van Bianca en Lizette, Shimano en Dynamite Baits, hebben ze een superstrijd geleverd, een prestatie die zijn gelijke niet kent. Ze hebben storm en regen getrotseerd en iedereen het nakijken gegeven, ook dankzij de niet aflatende steun van hun ‘bankrunner’ Kelvin Groenendijk. Hij was de officiële helper van de meiden en stond mede aan de basis van het succes.”


Runner Kelvin poseert samen met de prijswinnaars met de felbegeerde bokaal.

Met 40 karpers boven de 5 kilo en een gewicht van ruim 366 kilo wisten Bianca en Lizette ook nog eens het record te vestigen van meest gevangen vis in de 15 jarige geschiedenis van de WCC. Door de enorme vangst van de dames wisten zij voor hun collega's uit het team Shimano/Dynamite 1 tevens de team titel in de wacht te slepen. André Piters, Craig Wood, Wim Hanegraaf en Dave Kesseler mochten daardoor in de eer delen.


Organisator Hans Sissingh huldigt het team Shimano/Dynamite. Geheel rechts op de foto coach André Piters.

Bij de feestelijke huldiging in het Twentse Borne – woonplaats van de eerste prijs winnaars – zal op maandagmiddag 7 oktober een filmploeg van SBS aanwezig zijn. De opnames zullen naar verwachting te zien zijn vanaf 19:00 uur in Hart van Nederland.

Kijk ook op de site van het World Carp Classic www.worldcarpclassic.com/

 

Lees ook:
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide