Eerste vangst na rustige nacht.

6471
19 okt 2013

Zaterdagochtend vroeg heeft het koppel Henk Meppelink en Henri Eshuis de eerste karper van het slotweekend van het TC Karper 2013 binnengehaald. Deze schitterende spiegelkarper woog bijna 29 pond!

Na het wegvallen van de wind op vrijdagavond en de nacht dus wat stilletjes inzette, zakte de verwachting van de deelnemers een beetje af. Er was geen activiteit zichtbaar zoals springende vis, maar met een relatief zachte nacht voor de boeg leek de vangst van een aantal vissen goed mogelijk.

De verlossing van een eerste vangst liet op zich wachten tot het eerste ochtendgloren. Na een aanbeet op een door subtiel peilwerk gevonden plateau op 5,5 meter diepte, kon het koppel Henk Meppelink en Henri Eshuis poseren met een fraai beschubde spiegelkarper van 14 kilo en 461 gram. Henk Meppelink: "Met de peildobber vonden we een keiharde plaat, omringd door dieper water met een zachte modderbodem. We hadden meteen al het idee dat deze plek wel een aanbeet kon opleveren en dat bleek dus te kloppen!" 

De deelnemers zagen in de loop van de zaterdag de wind iets in kracht toenemen, terwijl het voelbaar zachter werd. Uiteraard geen verkeerde omstandigheden om karper te vangen.

 De gebroeders Wim en Peter Molendijk, die momenteel het klassement aanvoeren, zagen goede mogelijkheden om hun eerste positie te behouden. Terwijl Peter een enorme hoeveelheid aardappels schilt voor het avondeten (genoeg patat voor de broers én de vak-controleurs), legt Wim uit dat het uitblijven van een vangst door de nummers twee en drie van het klassement voor hen niet ongunstig is. Wim: "We staan nog steeds bovenaan en hebben een hele goede hoop op een eindplek bij de eerste drie. Of we nu eerste, tweede of derde worden maakt ons niets uit, we zouden het prachtig vinden als we volgend jaar de WK in Roemenië kunnen vissen. Onze plek is bovendien prima; we zitten midden op een landtong en de wind waait mooi onze kant op. Het zou me niks verbazen als we komende nacht nog een visje vangen."

 

 

 Volgens lokale vissers is het hele jaar vrij slecht op Het Rutbeek gevangen, maar gezien de gunstige weersomstandigheden én de enorme 'drive' van de deelnemende koppels lijkt de vangst van meerdere vissen deze nacht niet onwaarschijnlijk.

Lees zondag het resultaat!!

Sponsors:

 

 Lees ook:


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide