Moeilijke officiële training bij WK Kust Dames

6705
21 okt 2013

Na 1 dag niet vissen in verband met allerlei plichtplegingen behorende bij de officiële opening stonden de dames te trappelen het strand op te gaan voor de officiële training. Dit is de laatste test voor het echte WK begint. De afgelopen dagen hebben we meestal goed vis gevangen, dus we stonden allemaal met vertrouwen aan de waterkant. Dit vertrouwen resulteerde jammer genoeg niet in een goede klassering. Het was ook een hele slechte visserij met veel dames zonder vis.

In vak A slechts 6 dames met bovenmaatse vis. In dit vak stond Clarinda van de Zande en het lag zeker niet aan het aantal gevangen vissen alleen ze waren net te klein.
In vak B stond de jongste van onze ploeg. Dit vak was het slechtste vak met maar 4 dames met vis. Danielle van Geelkerken viste vrij stabiel en de zenuwen waren niet te zien. Heel de ploeg steunt elkaar ongelooflijk goed en dit tilt Danielle ook mee naar een hoger niveau. Helaas wist ze geen vis aan de maat te vangen.

Vak C stond Linda van de Velde goed vis te vangen, hier ook hetzelfde verhaal, te weinig maatse vis. Van al haar vissen was 1 boga aan de maat goed voor 100 gram. 100 gram betekent ook 100 punten. Het is frustrerend: van sommige vissen denk je dat ze 15 cm moeten zijn, maar omdat een zijvin zacht rood is en niet oranje is het een andere soort die weer 17 cm moet zijn.
In vak D Stond Christel Verhage ze kon ook geen vis boven de minimummaat aanbieden. Wat ze ook probeerde kreeg ze geen grotere vis aan de haak.
In vak E werkte Susan Stuijts heel hard, ze draafde als een jong veulen op en neer naar het water. Van haar 9 aangeboden vissen werd er maar 1 goed bevonden voor 80 gram en net als Linda een 5e plaats in haar vak.
Samengevat was het een hele slechte visserij waarbij 1 aardige vis al vakwinst kon betekenen. Jammer genoeg konden wij dat geluk niet afdwingen maar we gaan vol goede moed het WK in. De ploeg werkt zeer goed samen en het is voor iedereen een genot om hier met elkaar de strijd aan te gaan om een goed resultaat te behalen.

De landenuitslag
1e Frankrijk met 52 punten met 1155 gram vissen
2e Brazilië met ook 52 punten maar 1110 gram vis
3e Spanje met 55 punten 1340 gram vis
Nederland op een 9e plaats met 170 punten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.