Snoekbaarstroperij en illegale palingfuiken

8741
22 okt 2013

Afgelopen weekend vonden diverse milieuovertredingen plaats op de Zuid-Hollandse eilanden. Bij de controles werd o.a. samengewerkt met medewerkers van de Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Zaterdagavond stelden agenten, samen met een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van Sportvisserij Zuidwest Nederland, een onderzoek in naar een melding van snoekbaarsstroperij bij de sluis van Stad aan ’t Haringvliet.

Twee weken bekeurde de politie daar al twee mannen in een grijze auto, voor diverse overtredingen van de Visserijwetgeving. Diezelfde auto stond zaterdagavond weer bij de sluis. Toen de mannen omstreeks 23.45 uur hadden ingeladen en wilden wegrijden, zetten de agenten de auto aan de kant en lieten de mannen hun auto uitladen. Toen bleek dat ze vijf snoekbaarzen in hun bezit hadden, kregen zij een bekeuring van €130,- voor het niet voldoen aan de vergunningsvoorwaarden.

Illegale palingfuiken

Twee Boa’s van de Sportvisserij Zuidwest Nederland haalden zondagmorgen, na overleg met de politie, op twee locaties op Goeree-Overflakkee ongeveer 40 meter aan illegale palingfuiken uit het water. De fuiken zijn in beslag genomen. Er wordt onderzocht of de fuiken van diefstal afkomstig zijn. Vanaf 1 september tot 1 december geldt een gesloten tijd voor paling. Er mag dan niet op paling gevist worden en er mogen dan ook geen paling fuiken in het water staan.

Bron: iGo.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.