Spetterende publieksacties op Hengelsport- en Botenbeurs Utrecht

6988
25 okt 2013

De spanning stijgt. De Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november is aanstaande. Een recordaantal standhouders wacht tot de deuren van de Jaarbeurs opengaan. De online verkoop aan kaarten stijgt nu flink, want de verwachtingen van het publiek zijn terecht hoog gespannen op deze toplocatie.

Ondertussen zat beursorganisator DRT Events niet stil en coördineerde tal van spetterende publieksacties. Met een bezoek aan de hengelsportbeurs valt dit jaar meer dan ooit te winnen!

De Jaarbeurs Utrecht is binnenkort voor de tweede maal hét hengelsportdomein van Europa. Met 20.000 m² vloeroppervlak en meer dan 150 standhouders was de beurs al ruim van tevoren volgeboekt. Met tal van publieksacties, karperplein Carp Square, een grote opkomst van groothandels, veel primeurs en 2014-materiaal, gezelligheid en vertier, wordt de beurs meer dan ooit een attractie om niet te missen.

Publiek wordt winnaar

In de aflevering van 2013 kon het publiek wel eens de grootste winnaar worden. Organisator Dirk Drent kan namelijk een aantal opvallende publiekacties bevestigen welke prachtige prijzen opleveren. Zo wordt er een speurtocht georganiseerd die bezoekers dwars door de twee grote hallen leidt. Tijdens deze speurtocht moeten er een aantal vragen beantwoord worden. Zijn alle vragen goed beantwoord, dan wordt er kans gemaakt op een visreis ter waarde van €500. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Carp Connections.

Een andere grote prijsknaller is een actie van Roofvisweb in samenwerking met organisator DRT Events, leverancier van Zelst en Mercury. Op de beurs kunnen bezoekers loten kopen. Bij de aankoop van vijf loten dingen ze mee naar de hoofdprijs: een boot ter waarde van €3.500 plus trailer en Mercury buitenboordmotor.

De tweede winnaar is zeker geen verliezer, want deze gaat met een Bellyboot van Mac Fishing naar huis. Tevens worden er per dag vijftien kostbare Goodiebags weggegeven aan willekeurige bezoekers, deze vertegenwoordigen een prijs van €100. De Goodiebags worden samengesteld door de groothandels Sensas, Primo Distribution, Pure Fishing, Arca-Bifa, Fox, Korda, Leonard Sports, Mac Fishing en SPRO. Daarnaast is er dagelijks een fantastische prijs met een waarde van €250 voor een willekeurige bezoeker, vrij te besteden op de beurs.

Het zal je maar overkomen!

Carp Square

Op de beurs kan jong en oud lezingen beluisteren van de cracks, die trouwens alle beursdagen aanwezig zijn om iedereen van informatie en advies te voorzien. Zo zal bijvoorbeeld Marco Kraal (bekend van Vis-TV) een lezing geven over snoekbaarsvissen en zijn de Nederlandse Shimano-sterren Lizette Beunders en Bianca Venema aanwezig op beurs om te vertellen over hun buitengewone prestatie, het behalen van de wereldtitel, onlangs op de ‘World Carp Classic’ wedstrijd.


Lizette Beunders en Bianca Venema

Op Carp Square gaat geen enkele karperliefhebber zich vervelen, want dit karperplein zit bomvol. Je vind er naast groothandels als Shimano, Pure Fishing, Nash-Tackle, Fox, Korda, SPRO, Avid-Carp en Arca-Bifa ook specialisten als House of Carp. Op deze stand kunnen bezoekers ter plekke hun eigen naam of team-/verenigingsnaam op kleding laten drukken. House of Carp heeft hiervoor een assortiment viskleding bij zich, van kindermaat tot 4XL.


Carp Square

Je kunt bovendien je hart ophalen met voerbootdemonstraties, onderlijnen knopen en aas bereiden als karpervisser. Boten zijn er op de beurs ruim voldoende te bezichtigen, ook rubberboten. Op de stand van Tiger Marine / Rubberbootdiscount.nl wordt op zondag (om het uur) gedemonstreerd hoe op een professionele manier een rubberboot opgevouwen wordt en ook hoe je een gaatje kunt plakken met een speciale nieuwe sneldrogende lijm.

Tal van noviteiten, ook op Carp Square!

Kunstaas

Kunstaasliefhebbers worden eveneens in de watten gelegd. In een twaalf kubieke meter grote containerbak wordt op alle beursdagen het mooiste kunstaasmateriaal gedemonstreerd.


Diverse demo's

Overal op de beurs kom je roofvis tegen. Bij winkeliers, in lezingen, bij de groothandels en bij demonstraties. DerkBaits bijvoorbeeld toont hoe deze specialist in het restaureren en airbrushen van kunstaas zijn werk uitvoert, en het team van Roofvis.eu staat klaar om alle uitleg te geven over onder meer het dropshotten, met knopen leggen, haakbevestigingen en vismethodes. Speciaal voor de jeugd heeft het team een leuk extraatje voor aan de waterkant (zolang de voorraad strekt).

Stichting de Opkikker

Dit jaar zal er op de beursvloer extra aandacht uitgaan naar het goede doel. Een compleet ingerichte Smartliner sportvisboot t.w.v. €19.000 zal bij opbod op de stand van stichting The Fishing Dutchmen worden verkocht. De Smartliner sportvisboot wordt aangeboden door diverse sponsoren en is een initiatief van Beet sportvismagazine en Beekman Watersport. De totale opbrengst gaat naar stichting de Opkikker.

Jeugd

De jeugd moet sowieso vroeg aanwezig zijn, want aan de eerste 250 jeugdige bezoekers (t/m 16 jaar) is er dagelijks een gratis SPRO hengel en pak Berlok voer te ontvangen! Ook tref je als roofvisliefhebber doorlopend demonstraties bij de stand van HM-Shads en Rentenaar, waar je het kunstaas in de waterbak zelf kunt laten zwemmen. Op deze beurs kun je onnoembaar veel informatie opdoen.


Genoeg te zien en doen voor jeugd

Het is al eens gezegd: je komt er als beginner naar binnen en gaat beslagen ten ijs weer naar huis! Leermomenten genoeg; bij vrijwel elke stand kun je aankloppen voor uitleg. Werpen met een werphengel kun je ook leren. Hengelsportvereniging Ons Stekkie uit Zeewolde zal in samenwerking met vele topmerken uit de hengelsport een unieke castingbaan opbouwen. Probeer zoveel mogelijk doelwitten te raken, scoor punten en maak ook hier weer kans op mooie prijzen!

Heb je trek in een baan in de hengelsport? Op de stand van sportvisacademie Gorinchem en Alkmaar kun je vernemen waar je dan het beste kunt gaan studeren. De standbemanning gaat voor het oog van de bezoeker vissen ontleden, vliegbinden, spinners maken en schubben onder de microscoop bekijken. Ook kunstschilder Remko van den Berg is aanwezig om live visschilderijen te maken. Speciaal voor de beurs heeft Remko een nieuw kunstwerk vervaardigd en ook dit jaar maken bezoekers weer kans op het winnen van een uniek aquarel.

E-Tickets

Dit is maar een greep uit de enorme opkomst aan standhouders. Het brede aanbod van exposanten in alle segmenten – karpervissen, roofvis, vliegvissen, zeevissen, witvis en vliegvissen, winkeliers, groothandels, reisbureaus en (vis) boten – maakt de beurs compleet. Voor het hele gezin wordt dit een heerlijk uitje, waar je kunt doen & leren, maar ook kunt ontspannen en gezellig wat eten en drinken, en natuurlijk je spulletjes inslaan tegen scherpe prijzen. Iets voor u? Wacht dan niet te lang met kaarten bestellen.

Op de website www.hengelsportbeurzen.nl is het mogelijk om een kortingsbon te downloaden, hiermee ontvangen bezoekers 25% korting op entree. Met de E-Tickets van de Hengelsport- en Botenbeurs hoeven bezoekers niet in de rij voor de kassa te staan. De kaarten kunnen meteen thuis uitgeprint worden. Bovendien profiteer je van een flinke korting op de entreeprijs.

Sportvisserij Nederland vind je op standnummer 22, in hal 11.

De Hengelsport- en Botenbeurs

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.