Verslag laatste wedstrijd WK Kust heren te Torremolinos.

6826
28 okt 2013

Vandaag was het erop of eronder, door de gecomprimeerde puntentotalen was er van alles mogelijk. We hadden een behoorlijke laatste uitslag nodig om goed te eindigen in het klassement.

Prima weer. De Engelsen en de Welshmen hadden gezonde spanning daar deze om de tweede en derde plaats vochten. Duitsland die 2 puike wedstijden viste ging voor de 4e plaats. Spanje is heer en meester op dit parcours en niemand kan hier voorlopig aan tippen. Alle 5 leden van het Spaanse team hebben zich individueel bij de laatste 6 geplaatst waardoor zij het landenklassement met verve gewonnen hebben.

Ons eigen team:
In vak A was Tom v/d Pol op dreef en scoorde met dikke vissen, herrera, besugo, horsmakreel en een dikke pargo. Dit bezorgde Tom een fraaie 4e vakplaats. Theo van Broeck kon niet scoren en viste een schrappertje, Mike was zeer gedreven en wist met 7 vissen een 3e vakplaats te vissen. Ruud van Noord zette de uitstekende lijn van de voorgaande drie wedstrijden voort en pakte overtuigend de 2e vakplaats. John brak zelfs een hengel en kwam met twee vissen niet verder dan een 11e plaats.

Tom van de Pol bezig aan zijn voorbereiding voor de wedstrijd

Mede door de uitstekende resultaten van Tom, Mike en Ruud visten we naar een toppositie in het dag klassement. Een derde plaats was ons deel en daarmee stegen we naar een uiteindelijke 6e plaats in het eindklassement.
Ruud denderde de top 10 binnen en eindigde fraai op een 8e plaats in het individuele klassement, Mike eindigde op een 25e plaats, Tom 39e, John 47e en en Theo 57e.

Al met al een enerverend WK waar een relatief, op Middellandse zee gebied gezien, onervaren ploeg en coach, uitstekend hebben gepresteerd. We laten landen als Frankrijk, Portugal en Tunesië als Middellandse zee landen achter ons. Ik ben een ontzettend trotse coach die met een gemotiveerde en hechte ploeg aan de slag mocht gaan. Mede door ondersteuning van Spro/Gamakatsu en natuurlijk Sportvisserij Nederland konden wij dit resultaat bereiken.
De opgedane ervaring zal in de toekomst biidragen tot hopelijk nog betere resultaten.

Landen klassement:
1: Spanje            4 punten!
2: Wales           16 punten
3: Engeland     16 punten
4: Italië              16 punten (mindere goede dagklasseringen dan Engeland)
5: Duitsland      24 punten
6: Nederland    29 punten
7: Ierland          30 punten
8: België           34 punten
9: Portugal       36 punten
10: Brazilië       37 punten
11: Tunesië     37 punten (mindere goede dagklasseringen dan Brazilië)
12: Frankrijk    38 punten
13: Zuid Afrika 39 punten
14: Schotland  54 punten

Arthur van Tienen

Klik hier voor het landen klassement

Klik hier voor het individuele klassement

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.