VNV zoekt voorzitter (m/v)

5340
20 dec 2013

De Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV) is op zoek naar een nieuwe voorzitter. In april 2014, als de Algemene Ledenvergadering wordt gehouden, willen wij graag de nieuwe voorzitter voorstellen aan de leden.

De gezochte persoon hoeft niet de meest ervaren vliegvisser te zijn van dit land maar moet wel passie bezitten voor deze tak van de hengelsport. Daarnaast is ruime ervaring in bestuurlijke zaken een vereiste, evenals het beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden. Een combinatie van deze kwalificaties is gewenst om succesvol als voorzitter binnen en buiten de VNV te kunnen opereren.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het voorbereiden en leiden van de diverse bestuurs- en ledenvergaderingen van de verenigingen;
 • ‘het gezicht zijn’ van de vereniging zowel intern als extern, bijvoorbeeld richting Sportvisserij Nederland;
 • het mede vormgeven aan pro-actieve veranderingsprocessen voor de ontwikkeling van een bloeiende en groeiende vereniging.

De Context en de Klus

De Context:

+ Enthousiaste en ervaren bestuursleden en commissarissen die behoorlijk
begaan zijn met de VNV en ook eigenwijs kunnen zijn in de goede zin van
het woord
+ Wij hebben een duidelijke koers en zijn nogal ambitieus
+ Vier keer per jaar geven wij een ‘state of the art’ blad uit voor onze leden en daarnaast vaak nog een extra dikke special

- Een stagnerende groei van het ledenbestand
- Afnemende advertentie-opbrengsten
- Actief kaderbestand dat aan uitbreiding/verjonging toe is

De Klus

Je krijgt de unieke kans om met bestuur en commissarissen uitvoering te geven aan ons programma (zie www.vnv.nu). Dit gaat niet vanzelf. Je zult er regelmatig behoorlijk aan moeten trekken. Initiatiefrijk zijn. Tonen dat je bent gecommitteerd in woord en daad. Willen investeren in de persoonlijke contacten. Onenigheid komt ook bij ons voor. Of weerstand. Daarom moet je goed kunnen luisteren, beschikken over empathie, tegen een stootje kunnen, maar ook willen ‘doorpakken’ als het moet.

Je krijgt de unieke kans om invulling te geven aan het verenigingsgevoel. Activiteiten met elkaar willen ontplooien. Wij noemen bijvoorbeeld als een uitdaging: invulling geven aan een nieuw type Fly Fair. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen.

Wat krijg ik er voor terug? Wij noemen een paar zaken:

 • Een gevoel van trots als je er met iedereen in slaagt zaken te realiseren, zoals wij dat voor ogen hadden,
 • Vliegvisvrienden voor het leven
 • Kansen om vliegvisreisjes te maken met elkaar, die je natuurlijk uit eigen zak betaalt. Integriteit staat hoog in ons vaandel.
 • Kennis van stekken in binnen en buitenland.
 • Af en toe een tegenslag. Maar daar zet je je natuurlijk snel over heen.
 • Veel contacten met enthousiaste vliegvissende leden en niet-leden.

Om deze werkzaamheden met plezier en succes te kunnen uitvoeren, hopen wij als bestuur de persoon te treffen die beschikt over:

 • betrokkenheid en kennis daar waar het gaat om de hengelsport en het vliegvissen in het bijzonder;
 • het vermogen om samenbindend/communicatief en sturend te zijn in een divers gezelschap van grotendeels vrijwilligers;
 • de combinatie van doortastendheid c.q. zakelijkheid en gevoel voor wat er leeft binnen alle geledingen van de vereniging.
 • Een juridische achtergrond is een pré, maar zeker geen voorwaarde.

De vrouw of man die wij zoeken hoeft niet per se te zijn uitgetreden uit het arbeidsproces maar moet wel ruim voldoende tijd kunnen vrij maken voor deze uitdagende taak. Dit alles in collegiaal overleg met de bestuursleden en commissarissen. In principe benoemt de algemene ledenvergadering de voorzitter voor een periode van drie jaar, in dit geval op voordracht van de rest van het bestuur.

Met geschikte kandidaten voert een delegatie van het bestuur dit jaar gesprekken. De aspirant voorzitter loopt tot en met de ALV 2014 mee in de bestuursvergaderingen van de VNV. De functie van voorzitter is net zoals alle andere bestuursfuncties onbezoldigd. Wel is er een passende vergoeding voor verreden kilometers.

Richt je schriftelijke reactie aan het bestuur van de VNV, t.a.v. de secretaris: de heer Silvester Spendel. Mailadres: rina.en.silvester.spendel@gmail.com

Nieuwsgierig geworden? Onze huidige voorzitter, Peter Luitze, kan je uiteraard ook alle informatie geven over deze functie, telefoon: 06-54680895. De reacties worden vertrouwelijk behandeld.

Bron: Vereniging van Nederlandse Vliegvissers (VNV)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide