Records sneuvelen bij Utrechtse Hengelsport- en Botenbeurs

3668
19 nov 2013

De Utrechtse beurs opende op vrijdag 8 november in exotische sferen op de klanken van een dans- en muziekgroep. De enigszins rustige vrijdag werd gevolgd door een drukke zaterdag en zondag, waarmee er ruim 16.500 bezoekers de kassa's passeerden.

Een getal dat opnieuw aantoont dat de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht bestaansrecht heeft en ook groei laat zien in een tijd dat het economisch niet overal voor de wind gaat.

Met meer dan 150 standhouders en een vloeroppervlak van 20.000 m² lag voor de beurs niet alleen met die cijfers al een recordeditie in het verschiet, maar dat grote aantal standhouders was al maanden voor de beurs een feit. Voor de organisatie geen reden om op de lauweren te gaan rusten, maar juist een sein om met nog meer publieksacties de feestvreugde te gaan verhogen, en dat lijkt gezien de opkomst meer dan geslaagd. Meerdere fraaie prijzen werden uitgereikt, van visboten tot waardebonnen van €250,-

Organisator Dirk Drent is dan ook een tevreden man na afloop: “Het is een prima resultaat, deze 16.500 bezoekers. Van veel standhouders én bezoekers kregen we leuke reacties. We hebben veel geïnvesteerd in deze beurs, onder meer met diverse publieksacties en prijzen, en dat heeft ook zijn weerslag gehad op de sfeer en de opkomst. Wat me opviel was de opkomst van relatief veel Duitsers en ook Franstaligen. Ik zag verder erg veel jeugd op de beurs. De eerste dagelijkse 250 gratis hengels en pakken voer voor de kinderen waren al snel weg, dus moesten we helaas ook wat kleine bezoekers teleurstellen,” aldus Drent, die hiermee op zijn tweede Jaarbeurs-versie van de hengelsportbeurs kon terugkijken.

De beurs vond dit jaar plaats in andere hallen dan vorig jaar. Voor het publiek vormde dat geen beletsel. Volgens Drent is het volgend jaar weer andersom. “Dat heeft enkele voordelen. Standhouders staan dan weer vlakbij de parkeerplaats en ook met pinnen is dat iets beter.”

Veel positieve reacties van het publiek hadden betrekking op de fraaie lange entree met vloertegels, met aan weerszijden van het gangpad visboten. Een echte ‘binnenkomer’. Ook de grote opkomst aan standhouders en groothandels kon het publiek waarderen, waardoor er veel primeurs en nieuwe producten voor 2014 te zien waren. De horeca was misschien wel het meest opgetogen, met een diversiteit aan eet- en drinkgelegenheden op de beursvloer zelf hoefden de bezoekers niet ver te lopen voor een hapje en drankje. Het was er dan ook altijd vol.

De koers voor 2014 lijkt een logische; voortborduren op de bestaande formule, met het brede aanbod van exposanten in de segmenten hengelsportspeciaalzaken, groothandels, reisbureaus, karpervissen (Carp Square) en (vis)boten en met hier en daar wat aanpassingen. Een datum voor de beurs van 2014 is er nog niet, maar er zijn in ieder geval meer dan 16.500 sportvisliefhebbers die er al naar uitkijken!

De Hengelsport- en Botenbeurs

W: www.hengelsportbeurzen.nl
W: www.carpsquare.nl

Bron: DRT Events

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide