Basisschool leerlingen bij Visserijkundig Onderzoek Woudenberg

3241
09 dec 2013

Op verzoek van HSV “Ons Genoegen” te Woudenberg, onderzoekt Sportvisserij Nederland op dinsdag en woensdag 10 en 11 december 2013 een aantal wateren in de gemeente Scherpenzeel.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de vijver. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start dinsdag rond 09:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken op dinsdag aan de Eekhoornsnest te Scherpenzeel. Woensdag wordt gestart aan de Parkvijver of aan de Industrielaan te Scherpenzeel.

Op dinsdag 10 december komen er tussen 10:00 en 12:00 uur twee klassen met basisschoolleerlingen uit Scherpenzeel op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. Dit is groep 8 van Basisschool de Dorpsbeuk en groep 7 van Basisschool de Wartburg. Zij krijgen van Vismeester Evert Dijkhof een speciale ‘visles’.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide