Vismarkt 2013: vismigratieherstel in Nederland en België

5228
10 dec 2013

Op donderdag 12 december 2013 vindt in de ATKB vestiging te Geldermalsen de tweede Vismarkt plaats. Het is een uniek evenement waar ruim 140 aangemelde bezoekers, allemaal vakmatig bezig met vis en/of vismigratie, kennismaken met de laatste ontwikkelingen en ervaringen op het gebied van vismigratiegedrag en maatregelen om vismigratie te verbeteren.

In Nederland zijn reeds 800 vispassages gebouwd en waterbeheerders zullen er de komende jaren nog 2200 aanleggen. Nederland is hiermee een van de koplopers in Europa, echter het onderzoek naar de werking van vispassages staat nog in de kinderschoenen.

Het thema van deze editie van de Vismarkt luidt: Innovaties in de vismigratiemonitoring. Tal van sprekers uit verschillende Europese landen gaan in woord en beeld in op de toepasbaarheid en de meerwaarde van telemetrische technieken (het aanbrengen van zendertjes in vissen in combinatie met het plaatsen van detectiestations in de Nederlandse wateren) om de werking van vispassages en de aanwezigheid van vismigratie barrières beter in beeld te brengen. Dit alles om de vismigratie te verbeteren in de met stuwen, sluizen en andere barrières getemde beken en rivieren.

In de pauzes kunnen bezoekers van de vismarkt in contact komen met projectleiders, ecologen, visdeskundigen, civiel technici, bestuurders, onderzoekers en leveranciers die betrokken zijn bij de bouw van vispassages en bij de monitoring van vismigratie gedrag.

De organisatoren ATKB, Wanningen Waterconsult en Sportvisserij Nederland willen met de vismarkt bereiken dat bezoekers kennis, contacten en vooral inspiratie opdoen om in hun eigen werkgebied voortvarend aan de slag te gaan met onderzoek naar het gedrag van trekvissen en het oplossen van vismigratie- barrières. De vismarkt is mogelijk gemaakt door een brede groep sponsoren.

De dag begint om 9:45 uur (ontvangst vanaf 9:15 uur) en wordt omstreeks 16:15 uur afgesloten met een plenaire discussie over de toekomst van vismigratie onderzoek in Nederland. Tijdens de pauzes kunt u een bezoek brengen aan de vismarkt inclusief product demonstraties door fabrikanten uit o.a. Amerika, Engeland, België en IJsland.

Klik hier voor het gehele programma.

Bron: Wanningen waterconsult

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide