Hét Visblad Online april 2014 (video)

5767
20 mrt 2014

Het is vandaag donderdag 20 maart. Is dat dan zo bijzonder? Ja, best wel: vandaag begint de meteorologische lente. En alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt vandaag ook het april-nummer van Hét Visblad. Een nieuw nummer dat wederom bomvol interessant leesvoer zit. Interessante reportages waar je voor het zojuist losgebarsten voorjaar mooi inspiratie uit kunt putten.

We trappen af met de nieuwe aflevering van Visblad TV – de video die hoort bij de gelijknamige rubriek in Hét Visblad. Want zoals iedere maand ging Ed Stoop ook voor deze editie weer op pad met cameraman Sytse van der Harst. Op zoek naar een specialist die alles kan en wil vertellen over zijn specialisme. Onderwerp van deze maand: baarsvissen met de vaste stok, en wormen als aas. We vroegen baarsvisser Ruud van Halen of hij ons een masterclass baarsvissen kon geven in de haven van Brielle. Zijn antwoord was ‘ja’. Kijk maar:Eindelijk barbeel!

In de witvisrubriek gaan we voor de zoveelste keer achter de barbeel aan. De cynische toon in de voorgaande zin is daarbij een verwijzing naar de diverse mislukte barbeelreportages van de laatste jaren. Ditmaal is dan de beurt aan barbeelcrack Cees van Dongen. Zou het hem wél lukken barbeel voor de Visbladcamera’s te krijgen? Het antwoord is wederom ‘ja’. Je leest het allemaal op pagina 16 t/m 19. Informatief!

Brabo-karpers en mega-glasogen
Natuurlijk bevat deze uitgave nog veel meer interessante verhalen. Zo gaan we voor de karpervissende lezers een dag én nacht op pad met ‘Brabo’ Koen de Been, die je alles vertelt over de kanaalvisserij op het Wilhelminakanaal in Noord-Brabant. En in de roofvisrubriek een meer dan interessant artikel van Gerben Mul, genaamd ‘catch & release & catch’: terugvangsten en migratiegedrag van (kolossale) riviersnoekbaarzen. Niet te missen!

Verder in dit nummer

Maar we hebben nog veel meer voor je in petto. Voor de zeevissers hebben we de bekendste zeeaasjes eens stevig onder de loep genomen: alles wat je altijd al wilde weten over de zeepier, zager, slikzager, witjes en Franse tap overzichtelijk op een rijtje gezet. En in de Hengelsport & Maatschappij een kijkje in de wereld van de roofviswedstrijden. We laten drie organisatoren van de drie grootste aankomende roofvisevenementen aan het woord. Uiteraard ontbreken ook deze maand de Zo Zit Dat, Visnieuws, Mijn VISmaat, Spraakwater, Verenigingsnieuws, Vuurdoop, Column, Wedstrijdnieuws, Visfotostrip, Nieuw in de Rekken niet. Voorts blikken we vooruit op de aankomende VISMA in Ahoy Rotterdam (28, 29 & 30 maart).

Abonnement

Als rechtgeaarde sportvisser wil je natuurlijk geen enkele editie van Hét Visblad missen. Dat hoeft ook niet, want voor slechts € 11, 95 per jaar krijg je een jaar lang elke maand Hét Visblad toegestuurd én mag je bovendien een welkomstgeschenk uitkiezen. Een abonnement afsluiten is via deze link zo gepiept.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide