Nederland haalt WK Jeugdvissen 2014 naar Assen

6115
26 mrt 2014

Na het WK Zoetwatervissen in Almere (2009) en het WK Damesvissen Zoet in Leeuwarden (2012) heeft Sportvisserij Nederland opnieuw een WK naar ons land weten te halen. Op 25 en 26 juli is Assen het decor voor de ‘Youth World Championships Angling 2014’.

Onlangs heeft Sportvisserij Nederland daarvoor het groene licht gekregen van de officiële internationale wedstrijdorganisatie FIPS ed.

Exacte plaats van handelen voor dit Wereldkampioenschap zijn het Havenkanaal in Assen en het Noord-Willemskanaal tussen Assen en het nabijgelegen Tynaarlo – het totale parkoers bedraagt bijna 5 kilometer. Deze kanalen kennen een goede witvisstand, wat de internationale FIPS ed deed besluiten het WK Junioren Zoet dit jaar aan Nederland toe te wijzen. En daarmee zullen vrijdag 25 en zaterdag 26 juli de jeugdteams van circa 20 landen – in de categorieën U14 (10 t/m 14 jaar), U18 (15 t/m 18 jaar) en U23 (19 t/m 23 jaar) – acte de présence geven in Assen.

Sportvisserij Nederland kijkt samen met medeorganisatoren Hengelsportfederatie Groningen Drenthe en HVV Assen uit naar een succesvol evenement met veel bezoekers.


Parcours

Ruim 40 nationale teams

Naar verwachting doen circa tien landen mee in de categorie U14. Voor Nederland is dit de eerste keer dat zij met een team deelneemt aan deze jongste categorie op het WK. In de groep U18 doen circa 18 landenteams mee, en de U23-categorie kent circa 20 deelnemende landen. Elk deelnemend landenteam bestaat uit vier topvissers, die zullen strijden om de titel Wereldkampioen Jeugd, zowel als landenteam als individueel.

Naast de ruim 200 deelnemers aan het WK, maken ook talloze teamcoaches, begeleiders, bankrunners, aanhang en supporters uit vele landen hun opwachting tijdens het WK in Assen. De verwachtingen zijn, dat de Nederlandse teams dankzij hun extra lange voorbereiding en trainingen op de wedstrijdparkoersen het thuisvoordeel straks weten om te zetten in podiumplaatsen.

Activiteiten

Voorafgaand aan het WK Junioren Zoet wordt er ter promotie een aantal vislessen gegeven op basisscholen in Drenthe, in het bijzonder in de regio Assen. En ter opluistering wordt er tijdens het WK een speciaal evenemententerrein ingericht langs het wedstrijdparkoers, waar tijdens het WK tal van activiteiten zullen plaatsvinden.

De officiële opening vindt 23 juli plaats in de Jozefkerk in Assen, maar al vanaf 21 t/m 24 juli zal er dagelijks getraind worden door de deelnemende landen. Het WK Junioren Zoet vindt plaats op 25 en 26 juli en de prijsuitreiking vindt zaterdag 26 juli rond 17.00 uur plaats op het evenemententerrein aan het Enklaarpad in Assen. Iedereen is van harte welkom bij het WK Junioren Zoet 2014. Het is een mooie gelegenheid om een groots sportvisevenement van dichtbij mee te maken.

WK-website

Meer informatie – waaronder de samenstelling van de Nederlandse teams, later aangevuld met de buitenlandse teams – en alle overige informatie lees je op www.wkjuniorenzoet2014.nl. De komende weken zal deze website met regelmaat worden aangevuld met actueel nieuws rond het WK Junioren Zoet 2014.


Sjors Milder wereldkampioen 2012 en tweede plaats in 2013

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide