Dit was Visma 2014 (video)

4741
31 mrt 2014

Ahoy Rotterdam was van 28 tot en met 30 maart dé ontmoetingsplek voor sportvissers tijdens Visma, de grootste en meest complete hengelsportbeurs in Nederland. De 46e editie trok 19.184 bezoekers in drie dagen tijd.

Visma stond dit jaar in het teken van ‘Vismaten’. Bezoekers konden hun mooiste foto insturen via Facebook. Tientallen foto’s kwamen daarna op de Visma(ten) Wall bij de entree van de beurs. Ruim 80 exposanten in de categorieën groothandel, detailhandel, boten en toerisme presenteerden hun aanbod aan zowel fanatieke als recreatieve vissers.

Check de compilatie hier:

Ed Stoop, bekende visser en presentator van het populaire VisTV weet precies waarom Visma zo populair is: “Ik heb nog nooit zoveel kinderen gezien op de beurs. Visma is een traditie waar je gewoon ieder jaar bij moet zijn als je sportvishart op de juiste plaats zit. Het is de voornaamste en grootste hengelsportbeurs die we in Nederland hebben. Dit is gewoon een beurs waar iedereen die van vissen houdt thuishoort. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!”

Inkopen voor nieuw seizoen

Dankzij de prachtige lentedagen in maart staan hengelsporters te trappelen om aan het nieuwe visseizoen te beginnen. Bezoekers lieten zich op de stands van groothandels als Pure Fishing, SPRO en Shimano informeren over de allernieuwste hengelsportproducten en ontvingen tips van professionals.

Dankzij het uitgebreide aanbod van detaillisten konden zij gelijk hun slag slaan en hun hengelsportuitrusting voor komend seizoen compleet maken. De boilies, hengels, bivvys, molens, shadjes en dobbers vlogen over de toonbanken en niemand ging met lege handen naar huis. Bezoekers konden ook hun hart ophalen bij diverse aanbieders van prachtige visreizen naar landen als Brazilië, Denemarken, Florida Keys (USA), Gambia, Ierland, Noorwegen en Patagonië.

Uitgebreid randprogramma

Visma is meer dan alleen een beurs om aankopen te doen. Dat bleek dit jaar uit het bomvolle randprogramma. Voor kinderen was er de speciale Kids Route in samenwerking met Sportvisserij Nederland waarbij kinderen vragen moesten beantwoorden over hengelsport en zo een tas konden vullen met mooie spullen.

In het Discovery Channel Theater gaven bekende sportvissers als Marco Kraal, Bertus Rozemeijer en Jan van de Bovenkamp interessante presentaties boordevol tips & tricks. Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam organiseerde een CastingCombat, waar kinderen punten konden halen door middel van precisiewerpen op de castingbaan. Verder konden kids boogschieten, klimmen, water zuiveren, vuur maken, leren knopen en broodjes bakken in de Outdoor Area van Yosemite.

Hengelsporthoofdstad van het jaar

De eerste avond van de beurs stond ook dit jaar weer in het teken van de ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ verkiezing. Titelverdediger Den Helder heeft het stokje overgedragen aan de gemeente Den Haag. Deze gemeente mag zich in 2014 ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ noemen.

De volgende editie van Visma vindt op 6, 7 en 8 maart 2015 plaats in Ahoy Rotterdam.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide