Nederland wint Interland tegen Duitsland

4192
06 mei 2014

De Saale bij het plaatje Calbe in Duitsland is een schitterende rivier waar op 3 en 4 mei de ontmoeting tussen Duitsland en Nederland plaatsvond. Met een mix van aanstormend talent, ervaren rotten en startende internationals ging de Nederlandse ploeg de strijd aan met onze Duitse collegas, die met een ervaren ploeg waaronder de wereldtopper op stromend water Gunther Hörler aan de start verschenen.

De Saale mondt uit in de Elbe en kent een gevarieerd visbestand. Brasem, voorn, winde, kopvoorn, alver en barbeel zijn wel de meest voorkomende vissoorten die we regelmatig haakten en ook vingen.

 
 

Na een paar dagen trainen op stromend water kreeg het team ook deze discipline onder de knie en verbeterde met sprongen. Het lijkt een minder fijne visserij, maar de kleinste details zijn o zo belangrijk. Op stromend water vissen is technisch één van de moeilijkste vismanieren, ga er dan maar aan staan tegen de specialisten.

   

De eerste wedstrijddag verliep “traumhaft” zoals de Oosterburen dat zeggen, alleen was die droom voor het Nederlandse team. We wonnen met een klein verschil. Waarbij oude rot in het vak Nico Bakkernes de naast hem zittende Gunther Hörler mooi voorbleef en Ramon Ansing zich uitleefde op de eindstek met ruim 24 kg vis.

Na een koude nacht waarbij de temperatuur tot het vriespunt daalde, waren de verwachtingen voor een goede vangst niet bijzonder hoog. Hörler trok het lotje uit de loterij en mocht plaatsnemen op de eindstek met naast hem Ramon Pasman. Wat niemand verwacht had, gebeurde. Na het startschot ontwikkelde tussen die twee mannen een ware battle waarbij Ramon de opdracht had, zijn huid zo duur mogelijk te verkopen. En dat deed hij, zelfs meer dan dat. Na het eindsignaal had Gunther 19 kg en Ramon ruim 26 kg bij elkaar gevangen.

 

Uiteindelijk won het Nederlandsteam met een ruime voorsprong deze internationale wedstrijd van Duitsland. Hörler was individueel de beste visser met op de voet gevolgd door onze beide Ramon’s en Nico Bakkernes. Kortom een prachtige wedstrijd aan een bijzondere rivier waar we binnenkort terug komen tijdens de NEDELUX wedstrijd. 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide