Topcompetitie Feedervissen aan Noord Hollands Kanaal

5544
08 mei 2014

Voor de eerste twee wedstrijden van de Nationale Topcompetitie Feedervissen komen ’s-lands beste feedervissers zaterdag 10 en zondag 11 mei a.s. naar het Noord Hollands Kanaal tussen Akersloot en Alkmaar.

Zesenzestig ervaren feedervissers vinden dit een uitermate geschikt water voor deze wedstrijddiscipline. In dit gedeelte van het Noord Hollands Kanaal worden regelmatig succesvolle feederwedstrijden met grote vangsten gehouden. We zijn benieuwd of de beste feedervissers deze vangsten nog kunnen overtreffen.

Het kanaal kent sowieso een goede visstand, ook in het middensegment, maar kan zeker niet worden gerekend tot de wateren waar je gemakkelijk veel vis vangt. Daarom zal, naast het geluk een gunstige visstek te loten, vooral de individuele kwaliteit van de vissers de doorslag moeten geven.

En, zoals bij elk van de wedstrijden van deze competitie mag uitsluitend worden gevist met werphengels die zijn voorzien van voerkorven en werplood. Bovendien dient dit zodanig te zijn gemonteerd dat vis bij eventuele lijnbreuk het (lood)gewicht onmiddellijk kwijt raakt.

De bij feedervissers populaire wormen zijn sinds november 2012 toegestaan bij de start van de Nationale Topcompetitie Feedervissen. Alleen zijn zogenoemde method-systemen waarbij het aas op een ‘hair’ onder de haak wordt bevestigd verboden om mee te vissen. Na de beide wedstrijden vindt de prijsuitreiking plaats op zondag om ca. 16:00 uur in Zalencentrum “De Vriendschap” te Akersloot, waar ’s morgens ook de loting wordt gehouden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide