Nederland wint goud bij WK Kustvissen junioren

5646
09 mei 2014

Het Nederlandse juniorenteam, dat deze week deelneemt aan het Wereldkampioenschap Kustvissen bij het Franse La Tremblade (vlakbij Bordeaux), heeft dankzij hun fabuleuze werpkunsten met hun vijf meter lange zeewerphengels de eerste plaats behaald. Na drie wedstrijddagen stond de Hollandse equipe fier bovenaan, maar slecht gelote plaatsen konden tijdens de allesbeslissende laatste wedstrijd nog roet in het eten gooien. De ploeg rechtte de rug en verdedigde de hoogste podiumplaats met verve. Met als resultaat: Goud voor Nederland!

De ploeg, bestaande uit Kristiaan Minderhoud, Kees Gillissen en Matthijs Janisse uit Westkapelle, Lennard Noorthoek uit St. Philipsland, Marco Mol uit ‘s Gravenpolder en de coaches Henri Karremans uit Steenbergen en Frank Peene uit Westkapelle, maakte het verschil al tijdens de tweede en derde wedstrijd. Met vijf klassementspunten voorsprong op Engeland die tweede stond, leek het alsof Oranje het kampioenschap enkel nog hoefde uit te vissen.

Nog vol goede moed

Niets bleek minder waar. “We hadden geen gunstige loting vandaag. Plekken waar tot nu toe weinig werd gevangen”, legt Karremans uit. “In drie vakken hebben we gelukkig nog wat punten kunnen scoren, maar in twee sectoren viel helaas weinig te halen. Kristiaan was vandaag super en won met overmacht het dagklassement. Lennard pakte een keurige derde plaats in zijn vak en Kees werd vierde. Al met al genoeg voor de wereldtitel!”

"Bronzen" Kristiaan

De goede prestaties van Minderhoud hebben hem naast de wereldtitel in teamverband, ook de bronzen plak in het individuele klassement opgeleverd. Mol, die dit klassement tot voor de laatste wedstrijd aanvoerde, werd door een mindere laatste dag teruggeworpen waardoor de Engelsman Ben Harrison er met het goud vandoor ging.

Het gouden team met Engelse vrienden

Al met al een schitterend verlopen wereldkampioenschap voor Nederland en met het oog op het WK Kustvissen Junioren in eigen land volgend jaar zomer, bieden de prestaties perspectief. De ploeg heeft nu een jaar de tijd om een vervolg te geven aan deze prachtige prestatie. Maar eerst genieten de heren welverdiend van de binnen gehengelde prijzen.

Namens het Sportvisserij Nederland/Spro team,
Frank en Henri

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide