Landelijke controledagen 21 en 22 juni

7060
17 jun 2014

Juni is traditioneel de maand dat sportvissend Nederland weer massaal naar de waterkant trekt. In deze periode wordt er ook extra gecontroleerd op de visserijregels en in het bijzonder op het bezit van de juiste visdocumenten (de VISpas) en naleving van de visserijregels.

Afbeelding: ook Bruno Martins Indi zegt: 'Altijd de VISpas mee!'

De Landelijke Controledagen op zaterdag 21 en zondag 22 juni zijn een gezamenlijke actie van de georganiseerde hengelsport en samenwerkingsverbanden van de ‘groene netwerken’. De Landelijke controledagen vinden verspreid door het hele land plaats.

Dit jaar staat naast de controle op het bezit van de juiste visdocumenten, vooral de rol van de controleur als ambassadeur en visitekaartje van de georganiseerde hengelsport centraal.

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid voor de controle en handhaving van de Visserijwet – en daarmee ook de visdocumenten – ligt primair bij de Rijksoverheid.

Maar ook de georganiseerde sportvisserij neemt hierbij steeds meer haar eigen verantwoordelijkheid. Zo zijn er momenteel ruim 130 opsporingsambtenaren (met opsporingsbevoegdheden) en zo’n 1.200 gecertificeerde controleurs sportvisserij aangesteld door de verschillende sportvisserijorganisaties. Zij vervullen een belangrijke rol in het controle apparaat doordat ze specifieke kennis hebben van de visserijregels, visdocumenten en voorwaarden waaronder mag worden gevist.

Het jaar rond

Door de fijnmazigheid van hengelsportverenigingen en een grootschalig netwerk van vrijwillige Controleurs Sportvisserij, is de georganiseerde hengelsport het hele jaar door actief met controles aan de waterkant. Hierbij staat naast het controleren van de visdocumenten vooral de voorlichting over de visserijregels en visdocumenten centraal. Controleurs Sportvisserij zijn te herkennen aan hun kleding met het opschrift ‘Controle Sportvisserij’.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.