Visplanner update: website + apps

9089
27 mei 2014

Deze week wordt de nieuwe versie van de VISplanner uitgerold. Zowel de website zelf, als de mobiele website en de Apps voor iPhone en Android beschikken hiermee over een aantal extra functionaliteiten.

Zo zijn de algemene voorwaarden behorende bij de VISpas, de zeeVISpas en de Kleine VISpas toegevoegd en kan met de Apps een water ook worden opgezocht wanneer je op je visstek even geen internetverbinding hebt. Dit met het oog op de nabije toekomst waarin de VISplanner (net als de papieren versie van de viswaterlijst) samen met je VISpas ook wordt gezien als geldige toestemming.


Bij elk water kun je de voorwaarden van de (Kleine) VISpas downloaden.

Een andere veel gevraagde extra functionaliteit is dat een water of groep wateren waar je op zoekt of op klikt, wordt omrand met een zwarte lijn zodat duidelijk is wat allemaal onder die omschrijving valt en de eventuele specifieke voorwaarden die hier gelden.

Ook zijn de kleuren en de bijbehorende legenda´s aangepast om meer duidelijkheid te geven. Heb je geen VISpasnummer ingevuld dan kleurt al het water waar informatie over te vinden is ´lime-groen´. Heb je wel een VISpasnummer ingevuld of kies je voor Kleine VISpas of zeeVISpas dan kleurt water waar je wel mag vissen donker blauw en water waar je niet mag vissen rood.


Het geselecteerde water(deel) is nu standaard omrand met een dunne lijn. Ook de kleuren zijn duidelijker.

Water waar geen informatie over bekend is bij Sportvisserij Nederland is lichtblauw en niet aanklikbaar. Ook zijn de toelichtende situatieschetsen groter en daarmee duidelijker gemaakt. Tenslotte zijn er enkele bugs opgelost in de nieuwe versie van de VISplanner.

Ondertussen wordt gewerkt aan het verder vullen van de VISplanner met verenigingswateren. Heel veel verenigingen hebben hun waterlijsten inmiddels opgestuurd naar Sportvisserij Nederland. Deze wateren worden ingetekend en zullen langzaam en vanzelf verschijnen in de VISplanner websites en de Apps. Start hiervoor de App op in een omgeving met wifi en de laatste gegevens worden automatisch opgehaald.

 

Per 26 mei is de vernieuwde website live en deze week worden ook de updates verwacht in de App-stores.

Let op: op dit moment is de VISplanner, samen met de VISpas, nog geen geldige toestemming. Neem daarom altijd, naast je VISpas, je viswaterlijst mee naar de waterkant!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.