Topcompetitie Feedervissen aan Kanaal Gent-Terneuzen

4852
19 jun 2014

Voor de derde en vierde wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Feedervissen komen ’s-lands beste feedervissers zaterdag 21 en zondag 22 juni a.s. naar het Kanaal Gent-Terneuzen aan weerszijden van de brug Westdorpe - Sas van Gent aan de oostzijde. Zesenzestig ervaren feedervissers zullen hier een uitdaging vinden om in dit altijd weer spannende kanaal hun vissen te vangen.

In het Kanaal Gent-Terneuzen worden regelmatig succesvolle feederwedstrijden met grote vangsten gehouden, zoals het afgelopen weekend de Feeder Challenge tussen een vijftal landen. We zijn benieuwd of de beste feedervissers de vangsten van het afgelopen weekend kunnen overtreffen.

Het kanaal kent een goede visstand, ook in het middensegment, maar kan zeker niet worden gerekend tot de wateren waar je gemakkelijk veel vis vangt. Daarom zal, naast het geluk een gunstige visstek te loten, vooral de individuele kwaliteit van de vissers de doorslag moeten geven. En, zoals bij elk van de wedstrijden van deze competitie mag uitsluitend worden gevist met werphengels die zijn voorzien van voerkorven en werplood. Bovendien dient dit zodanig te zijn gemonteerd dat vis bij eventuele lijnbreuk het (lood)gewicht onmiddellijk kwijt raakt. De bij feedervissers populaire wormen zijn sinds november 2012 toegestaan bij de start van de Nationale Topcompetitie Feedervissen. Alleen zijn zogenoemde method-systemen waarbij het aas op een ‘hair’ onder de haak wordt bevestigd verboden om mee te vissen.

Na de beide wedstrijden vindt de prijsuitreiking plaats op zondag om ca. 16:00 uur in Cultureel Centrum “De Halle” te Axel, waar ’s morgens ook de loting wordt gehouden.

Lees ook:

 


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide