Helden voor een dag

4409
07 jul 2014

Dat Oranje en in het bijzonder de heren Krul en Van Gaal in één dag tijd de hoogste staat van heldendom bereikten weet inmiddels heel Nederland. Dat er die dag veel meer Nederlandse helden actief waren en dit keer op het water en met hengels is misschien minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk.

Zo waren er bijvoorbeeld de mannen en vrouwen van Visgids Groningen die onder de noemer ‘Fishing Hero 4 A Day samen met Federatie Groningen Drenthe net als vorig jaar en opnieuw geheel belangeloos een fantastische visdag organiseerden voor kinderen die het om allerlei redenen op dit moment bepaald niet makkelijk hebben en/of in een sociaal isolement dreigen te geraken.

Speciaal voor die kids mochten organisatoren Robert en Marjan van genoemde stichting maar liefst 30 enthousiaste eigenaren met even zoveel visboten, waaronder een groot aantal visgidsen, ontvangen om de kids geheel gratis en ver van alle beslommeringen een heerlijk dagje mee het water op te nemen en te laten proeven van het grote avontuur. Want, dat is vissen op roofvis vanuit zo’n snelle geavanceerde ‘vismachine’ natuurlijk helemaal!

Afkomstig uit verschillende woonwijken van de stad Groningen waren ze samen met enkele jeugdbegeleiders in een touringcar naar Lauwerszijl gekomen waar op Camping De Waterwolf alles was geregeld, de boten en hun schippers al lagen te wachten en een heuse snackwagen de natjes en droogjes verzorgde terwijl Radio Noord een ‘kleurrijk’ live-verslag deed.

Het werd een prachtdag met allemaal stralende ‘helden’ waaronder een aantal extra-gelukkigen die kans zagen een snoek, baars of snoekbaars te vangen. Maar ook alle niet-vangers gaven aan zich kostelijk te hebben geamuseerd. Iets dat voor vissende kinderen die thuis geen ingrijpende problemen kennen ( gelukkig) zo gewoon is. Daarom hulde aan alle vrijwilligers en sponsoren die deze tweede editie van Fishing Hero 4 A Day opnieuw tot een eclatant succes hebben gemaakt. Dat dit soort fantastische initiatieven ook elders in Nederland navolging mag krijgen.

Verslag: Ed Stoop, presentator Vis TV

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide