In de WK-junioren-spotlights: Sjors Milder

4830
09 jul 2014

De kruisjeskalender hangt al weken aan de muur en met nog twaalf dagen te gaan is het aftellen nu echt begonnen. Het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Junioren is dit jaar aan Nederland toegewezen. Heel Assen en omgeving wordt momenteel klaargestoomd voor dit grootschalige evenement, want het Noord Willemskanaal en het Havenkanaal vormen op 25 en 26 juli de vis-arena’s van Nederland. Iedere week presenteert Sportvisserij Nederland een aantal wedstrijdvissers die Nederland vertegenwoordigen tijdens dit WK. Deze week is het de beurt aan Sjors Milder die voor het U23-team uitkomt.

Het wordt zijn laatste toernooi voor de Oranje-Junioren en wat is er dan mooier om je kunsten te vertonen in eigen land? Milder is oud wereldkampioen en pakte vorig jaar nog zilver in Frankrijk. Hij kan dus worden gezien als een van de grootste talenten in Nederland. Toch hamert hij op dat het teambelang, dat volgens Milder van groter belang is dan individuele prestaties. “We willen met het team een prijs pakken, daar werken we hard voor. We hebben een team dat inmiddels veel ervaring heeft. Iedereen heeft al wel eens een WK gevist, dat kan ons nu van pas komen. Wanneer iemand voor het eerst zo’n grote wedstrijd vist, is dat toch even wennen. Die fase heeft iedereen inmiddels achter de rug.”

 

Sjors met harder

Milder geeft aan dat een WK in eigen land toch een speciaal tintje aan het evenement geeft. “We hebben ons op deze manier optimaal voor kunnen bereiden. We hebben meermaals aan het wedstrijdwater gevist en er zelfs een TopCompetitiewedstrijd gehouden. Daar werd ik bij de senioren twee keer tweede, dus het gevoel is goed.” Ook benoemt Milder het niet hoeven reizen als een voordeel. “We hoeven ons alleen maar bezig te houden met het vissen. Tijdens de trainingsweek kunnen we pas echt bepalen wat voor tactiek we gaan hanteren, maar tot die tijd zullen we alle situaties tot in de puntjes uitpluizen.”

 

Sjors met vangst

De extra druk die het WK in Assen met zich meebrengt wuift Milder resoluut weg. “Ik ben best stressbestendig en ik vind druk lekker tijdens een wedstrijd. Meestal presteer ik dan ook beter.” Ook is hij van mening dat de rest van het team hier weinig last van zal ondervinden. “Meer dan ooit te voren zitten we als groep op een lijn. Ik denk dat we mee kunnen doen om de prijzen.” Met het vertrouwen zit het dus wel goed en datzelfde geldt voor de voorbereiding. Met Milder als blikvanger en de even zo getalenteerde ploeggenoten in zijn kielzog belooft het een mooie viszomer te worden!


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide