Jurgen Spierings opnieuw naar Fish O Mania

5460
09 jul 2014

Evenals vorig jaar heeft bondscoach Jan van Schendel ook dit jaar Jurgen Spierings geselecteerd voor deelname aan Fish ‘O’ Mania International. Naast het WK misschien wel het meest prestigieuze wedstrijdspektakel waaraan Nederland meedoet. Locatie is de Arenavijver van de Cudmore Fisheries bij het Engelse Whitmore waarvan RTL-7 zondag 13 juli van 13.00 tot 18.00 uur, dus maar liefst vijf uur lang, live-verslag doet.

Samen met Dieter Friederichs uit het Limburgse Schinveld zal Jurgen alles op alles zetten om na de vierde plaats voor Nederland in 2013 en een mooie individuele vierde plek dit jaar een Top-3 notering te behalen.
Daarvoor moeten hij en zijn teamgenoot wel het vermaarde Engeland met z’n vrijwel onoverwinnelijke Will Raison - dit jaar i.p.v. Alan Scotthorne samen met Des Ship - en de sterke Schotten en Welchmen verslaan. En na vorig jaar zijn de koppels uit o.a. Hongarije, Frankrijk en sterk vissende nieuwkomer Polen natuurlijk ook op alles voorbereid.

Presentator Ed Stoop en Jurgen Spierings met spiegelkarper

Kennis en ervaring is ruimschoots aanwezig binnen de Nederlandse equipe. Maar, hoe zich dat vertaalt in een goed resultaat zal deels afhangen van de gelote stek, de windrichting en waar de vis zich wenst op te houden. Vorig jaar bleek dat op sommige stekken immers dicht tegen de oever. Met die wetenschap in het achterhoofd zal daar volgens Spierings zeker ook worden gevoerd en gevist.

Want, met vele topnoteringen in o.a. de Nationale Topcompetitie en Nederlandse Kampioenschappen, maar vooral ook de Wereldtitel bij de Korpsen in 2008 en de individuele 4e plaats op het WK in Spanje in 2010 en 9e het jaar daarop in Italië maken onze 48 jarige timmerman uit Schinveld een van de meest ervaren en gelauwerde wedstrijdvissers die Nederland kent.
Daarnaast is hij buiten het wedstrijdseizoen veelvuldig te vinden aan (karper)vijvers in Nederland en België waar hij voortdurend aan zijn techniek schaaft als het om vissen met de vaste hengel op karpers en andere grote sterke vissen gaat. Mede daardoor heeft de bondscoach besloten Dieter Friederichs voor Fish ‘O‘ Mania te selecteren.

Jurgen tijdens Fish 'O' Mania 2013

Er wordt op 13 juli keihard ingezet op een Top-3 notering. Want, met ook dit jaar weer de vermaarde Will Raison uit Engeland aan de Arena-vijver en deze keer vergezeld van Des Ship lijkt een overwinning voor de andere niet-Britse landen waaronder Frankrijk, Hongarije en nieuwkomer Polen nog ver weg. Al was het vorig jaar vooral Raison - toen samen met Alan Scotthorne - die in z’n eentje met bijna vijftig kilo karper zo’n beetje de gehele Engelse teamoverwinning binnenhaalde. Aan Nederland de opdracht om daar deze keer een ‘stokje’ voor te steken. Als het maar niet giet van de regen en waait! Want, dat komt naar Dieters eigen woorden zijn presteren bij viswedstrijden dikwijls niet ten goede.

Kijk voor het verloop van Fish ‘O’ Mania daarom zondag 13 juli a.s. vanaf 13.00 uur op RTL-7 naar het meer dan vijf uur durende live-verslag waarbij Ed Stoop ter plekke de wedstrijd volgt terwijl Arjan Klop samen met Frank Verhoeven commentaar levert in de studio. En, door nu ook een RTL-camera aan de Arena krijgen we veel meer te zien van de verrichtingen van de Nederlanders dan vorig jaar en krijg je af en toe ook een inkijk in de commentaarstudio.

’s Ochtends om 9.30 uur kun je in de uitzending van Vis TV op deze zender bovendien al een voorbeschouwing van Fish ‘O’ Mania zien welke vlak voor de live-uitzending wordt herhaald. Bijna een hele dag sportvissen op RTL-7! Wat wil je nog meer?

Lees ook:

Luister ook:

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide