Kom ook naar het Stekkie Jeugdparcours!

3842
10 jul 2014

Tegenover het wedstrijdterrein aan het Havenkanaal, staat op de wedstrijddagen van Wereldkampioenschap Junioren Zoetwatervissen (25 en 26 juli) het Stekkie Jeugdparcours. Hier kunnen kinderen alles te weten komen over vissoorten en vismethoden.

Er staan stands van Sportvisserij Nederland, Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe en de specialistengroepen De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN), de Snoekstudiegroep Nederland België (SNB) en de Noord Nederlandse VliegVisvereniging (NNVV).

Jeugdactiviteiten

Bij deze stands kun je niet alleen veel te weten komen over vissen, je kunt ook zelf aan de slag. Vismeesters en VIScoaches van de federatie leren je om goede tuigjes te maken. Bij de SNB en De KSN kun je o.a. snoek- en karperonderlijnen maken en bij de NNVV mag je onder deskundige begeleiding o.a. je eigen kunstvlieg binden.

Bij de stand van Sportvisserij Nederland staat ook een vis-drilsimulator, waar je op het droge kunt proberen je krachten te meten met een kapitale vis.

Deelname

Bij aankomst op het Stekkie Jeugdparcours ontvang je bij de stand van Sportvisserij Nederland een deelname kaart waarop je alle volbrachte activiteiten kunt laten afstempelen. Is je kaart vol, dan kun je deze bij de stand van Sportvisserij Nederland inruilen voor een leuke attentie.

Ed en Marco

De bekende gezichten van Vis TV mogen natuurlijk niet ontbreken op het Stekkie-terrein. Bij de bekende landrover van het team, tref je Ed Stoop en Marco Kraal en kun je een handtekening scoren of met het tweetal op de foto gaan.

Toegang gratis

Het Stekkie Jeugdparcours is op de wedstrijddagen van 9:00 uur tot 17:00 geopend. De toegang is gratis. Je vindt het parcours aan het Enkeerdpad langs het Havenkanaal bij de fietsbrug.

-> Naar de website van het WK Junioren

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide