In de WK-Junioren-Spotlights: Ramon Ansing

4573
15 jul 2014

De afgelopen tijd presenteerde Sportvisserij Nederland iedere week een aantal van haar Oranje-strijders in aanloop naar het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Junioren. Nederland is in Assen vertegenwoordigd in alle deelnemende categorieën (U14, U18 en U23) en inmiddels zijn we toegekomen aan de laatste te presenteren sportman. Ramon Ansing is een van de talenten in de U23-ploeg en tevens lokale held vanwege zijn Drentse roots.

Al weken is hij samen met zijn team aan het trainen op het wedstrijdparcours. Het thuisvoordeel wil Ramon Ansing natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Toch weet ook hij dat de trainingen geen garantie zijn op succes. “We proberen veel uit, zodat we op ieder mogelijk scenario een plan achter de hand hebben. Momenteel wordt er weinig vis gevangen, maar na een week training kan het op de wedstrijddagen tijdens het WK weer helemaal anders zijn”, zo voorspelt Ansing. “Dit zag je ook tijdens het TopCompetitieweekend. De tweede dag werd er dikke vis gevangen, omdat de dag er voor al flink gevoerd was.”

Ramon met mooie karper

De voorkennis noemt Ansing het grote verschil met wedstrijden in het buitenland. “Dat is vaak een loterij, omdat je de visserij niet kent en het team zich in een week moet voorbereiden. Toch denk ik dat de Fransen, Engelsen en Hongaren deze visserij ook goed beheersen. Ik zie hen dan ook als onze grootste concurrenten.” Ondanks deze kapers op de kust, verwacht Ansing dat Nederland in de U23-categorie kan meedoen om de prijzen. “Met het thuispubliek achter ons en de vorm waarin we verkeren kunnen we goede zaken doen. De flow van de laatste weken moeten we vasthouden.”

Ramon met 'tweeling' vissen

Even klinkt er twijfel in zijn stem als Ansing wordt gevraagd naar eventuele extra druk door zo’n grote wedstrijd in Nederland. “Er staan wel veel meer mensen achter je tijdens het vissen. Veel bekenden ook die komen kijken. Ach, eigenlijk is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een dikke vis in je net hebt. Dan hoef je je daar niet meer druk om te maken.” Het is voor Nederland te hopen dat Ansing met hetzelfde gemak vist als dat hij gepassioneerd over zijn geliefde sport praat. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, laat het WK dus maar snel beginnen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide