WK-Junioren: Ken je concurrentie!

3857
18 jul 2014

We kijken er al weken naar uit, maar aankomende week is het dan eindelijk zover. Het WK Zoetwatervissen voor Junioren gaat van start en wel met drie deelnemende Nederlandse troeven (U14, U18 en U23). Het thuisvoordeel mag worden gezien als bonus, maar doet Nederland daardoor ook mee om de prijzen?

REKENING HOUDEN
Sinds mensenheugenis is bekend dat het vissen ligt vastgelegd in het DNA van de Engelsen en Fransen. Zij domineren al jaren het wedstrijdvissen, zo ook bij de jeugd. Talenten worden vroeg herkend en klaargestoomd voor het echte werk. Frankrijk werd bijvoorbeeld wereldkampioen in zowel de U14 als U23 categorie in de vorige editie van dit WK en Engeland was vertegenwoordigd op menig individueel podium. Maar sinds twee jaar moet ook rekening worden gehouden met runner-up Hongarije. Het Oostblokland haalde in twee jaar tijd liefst vier medailles op. En wat valt te denken van de outsiders? Kroatië en Italië scoren ook jaarlijks een ruime voldoende en zijn zeker landen om rekening mee te houden.


Sjors Milder op het podium (2010)

ORANJE
Wat zet Nederland daar tegenover? De U14-ploeg doet dit jaar voor het eerst mee aan een internationale wedstrijd. Sterker nog, de groep is dit jaar pas voor de eerste maal samengesteld door middel van twee selectiedagen. Positief verrast waren de coaches over het niveau wat de talentjes etaleerden. Zonder ze van druk te voorzien, kijkt Sportvisserij Nederland uit naar de verrichtingen van de jongste telgen.

Het U18-team is een ploeg met al redelijk wat ervaring. Zo hebben Nick Koopmeiners en Stefan Hooyman al eerder op een WK gestaan. Volgens bondscoach Jan van Schendel zit er in deze groep veel individuele kwaliteit. Kunnen deze krachten gebundeld worden tot een goede teamprestatie?

Last but not least gaat ook de U23-equipe een gooi doen naar goud. Met oud-wereldkampioen Sjors Milder in de gelederen leeft de groep vol vertrouwen toe naar het toernooi. Volgens eigen zeggen zit de groep in de flow en met het thuispubliek achter zich geschaard zijn er mooie dingen mogelijk in Assen!

Kijk voor wedstrijdinformatie op www.wkjuniorenzoet2014.nl

Actief op Social Media? Met #angling2014 praat je online mee over het WK!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide