Eerste verslag WK Veteranen vanuit een heet Rome

3561
07 aug 2014

De ploeg is na een voorspoedige reis op zondag aangekomen in het prima onderkomen op de camping. De visserij op de rivier bleek de eerste dag niet mee te vallen. Het stroomde enorm, dus de vlaggen parade kon beginnen en er moest gevist worden met vlaggen van 40 gram om stil te kunnen aanbieden of met lichtere montages driften. Na een taaie eerste dag hadden twee mannen een paar vissen gevangen en twee geen vis, waarvan een zelfs geen enkele aanbeet. Wel leverde deze dag veel informatie op voor de tweede dag. Op gebied van voer aas en montages en loodzetting. Het is een lastig verhaal met erg veel obstakels in de rivier zodat iedereen op het parcours regelmatig muurvast zit. We hebben de eerste dag vier lijnen verloren. De vissen die gevangen werden waren voornamelijk voorns blijken en paling.

Dag twee kwamen in het kopvak te zitten, waardoor we goede hoop hadden dat we een paar vissen meer konden vervangen. De waterstand van de rivier was met zeker 30 centimeter gezakt en er werden wat lichtere tuigen gemonteerd. De samenstelling van het voer was behoorlijk aangepast en toen de ballen te water gingen had de hele ploeg een beter gevoel dan het bij spul dat er de eerste dag in gegaan was. We hebben deze dag best goed gevangen. De vis bestond voornamelijk uit blieken en carassio met een paar kopvoorns en zelfs een harder. Al met een mooie stap vooruit en zijn we op de goede weg. Het blijft lastig op een regen rivier, want de omstandigheden kunnen snel veranderen zo was aan het eind van de dag het water nog eens 30 centimeter gezakt, zodat er in 24 uur 60 centimeter minder water is en er met een vier gram bolletje goed te vissen was. We zijn dan ook benieuwd wat dag drie voor ons in petto heeft. In ieder geval is het zelfvertrouwen toe genomen en de sfeer in de ploeg is goed al missen we Joop die door ziekte helaas niet mee kon.

De derde training was weer taai en leverde weinig vis op. We hebben nog steeds veel moeite met de juiste afstelling van de materialen. Er zal ook vandaag nog weer van alles aangepast moeten worden. Het water was weer behoorlijk gestegen en dus ook de stroming. We weten wel wat we graag willen maar het moet wel allemaal even gebeuren. We zaten vandaag op het diepe stuk en daar werden er meer grote vissen gevangen onder andere brasem van meer dan een kilo. De stroming verschild over het parcours enorm net als de dieptes. Het is lastig en alles zal klaar moeten vanaf 3 gram tot en met 50 gram. We hebben nog veel werk te verzetten vandaag en morgen.

De groeten uit Rome, de Masters

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide