Sharkatag dag 1 (video)

4983
14 aug 2014

Gisteren is Sharkatag 2014 van start gegaan. Op de eerste visdag werden er twintig gevlekte gladde haaien en twee pijlstaartroggen gevangen. Het grootste exemplaar dat woensdag werd gevangen was een gevlekte gladde haai van 76 centimeter. Vandaag is de Sharkatag vloot uitgevaren voor dag twee.

Elf charterboten met zo'n 300 sportvissers aan boord voeren woensdagochtend uit met het doel zo veel mogelijk haaien te vangen en van een merkteken (tag) te voorzien. Aan de hand van terugmeldingen leren we meer over bijvoorbeeld de omvang van de populatie, verspreiding en migratiepatronen van deze bijzondere dieren. Op de eerste dag werd er gevist in de buurt van de Oosterscheldekering aangezien de zee ver buitengaats nog ietwat te ruw was. Hopelijk komen de verre visgronden vandaag wel binnen bereik en worden er op dag twee meer haaien gevangen.


Door de haaien van een tag te voorzien leren we meer over deze fascinerende dieren.

Media aandacht

Diverse media besteedden gisteren aandacht aan het Sharkatag evenement. Hieronder vind je een selectie van radio- en televisiefragmenten waarin Sharkatag 2014 centraal staat.

- Het Jeugdjournaal
- NOS Journaal (Sharkatag item start op 20:52)
- RTL Nieuws (Sharkatag item start op 02:47)
- NOS Radio 1 Journaal (uitzending van 16:30 uur, Sharkatag item start op 42:38)
- Omroep Zeeland
- Radio Cappuccino (Sharkatag item start op 162:46)

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide