Terugblik sharkatag

8202
18 aug 2014

De sharkatag was weer een groot succes. Over de drie dagen zijn 350 deelnemers aan boord van 11 schepen de zee op gegaan. De vangsten vielen ten opzichte van vorige jaren tegen, maar uiteindelijk zijn er nog 56 haaien en drie roggen gevangen.

Woensdag

Woensdag viste een aantal boten met speciale genodigden o.a. uit de politiek. Voor de sportvisserij is het heel belangrijk dat ook deze mensen zien hoe belangrijk de zee voor iedereen is. Er viste die dag ook reguliere sportvissers mee en samen was de 1e dag goed voor 18 haaien en 2 pijlstaartroggen. Op de boot 'Quo vadis' de meeste haaien gevangen (5 stuks en een rog). 

Donderdag

Er werden 16 haaien en een rog gevangen. De boot 'Happy fisherman was spekkoper en mocht er 4 noteren. Voor de Oosterscheldekering was het mager wat vangsten betreft, maar verder op zee vonden de schepen ook niet veel haaien.

Vrijdag

Vrijdag begon de dag regenachtig, maar gelukkig klaarde het weerbeeld later op. De boten bezochten verschillende stekken en uiteindelijk stond de haaienteller op 22 stuks. De boot Quo vadis noteerde er 7 vlak bij de kering.

Sportvisserij Nederland wil graag alle schippers en deelnemers bedanken voor hun inzet tijdens dit evenement. Samen hebben we er drie mooie dagen van gemaakt. Het onderzoek heeft weer een extra boost gekregen en er zwemmen nu nog meer haaien met een merkje rond.

Voor meer info over het haaien project zie www.haairog.nl

Media

Diverse media besteedden gisteren aandacht aan het Sharkatag evenement. Hieronder vind je een selectie van radio- en televisiefragmenten waarin Sharkatag 2014 centraal staat.

- Het Jeugdjournaal
- NOS Journaal (Sharkatag item start op 20:52)
- RTL Nieuws (Sharkatag item start op 02:47)
- NOS Radio 1 Journaal (uitzending van 16:30 uur, Sharkatag item start op 42:38)
- Omroep Zeeland
- Radio Cappuccino (Sharkatag item start op 162:46)
- Radio 1 8:00-9:00 (start vanaf 18:30)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide