Kamer voor de Binnenvisserij: geen onbeperkte onttrekking zegenvisserij Haringvliet

6494
26 aug 2014

Er moet een maximum worden gesteld aan de hoeveelheid vis die met de zegen op het Haringvliet mag worden onttrokken. Dat heeft de Kamer voor de Binnenvisserij voorgeschreven nadat Sportvisserij Zuidwest Nederland hierover een hoorzitting had aangevraagd.

Met het instellen van een maximum door de Staat als vergunningverlener, wordt voorkomen dat er een ongelimiteerde zegenvisserij op het Haringvliet gaat plaatsvinden. De Kamer voor de Binnenvisserij heeft daarnaast ook voorgeschreven dat alleen voorn en brasem als pootvis mag worden onttrokken. Andere schubvis zoals de snoekbaars blijft dus buiten schot. Deze voorschriften gelden zolang er geen concrete afspraken zijn vastgelegd in een door de visrechthebbende partijen ondertekend visplan.

De Kamer heeft niet aangegeven op welke wijze de maximale hoeveelheid te onttrekken vis moet worden bepaald. Sportvisserij Zuidwest Nederland gaat er – samen met Sportvisserij Nederland – werk van maken dat de hoeveelheid vis die maximaal kan worden onttrokken wordt gebaseerd op de productie van de huidige visstand, rekening houdend met trends en ontwikkelingen in water en visstand.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide