Hét Visblad online september 2014 (video)

4341
28 aug 2014

Nadat de vorige editie in verband met het WK Zoetwatervissen voor Junioren iets eerder verscheen, heeft het even geduurd voor het volgende Visblad uitkomt. Vandaag is het echter zo ver en verschijnt het september nummer. In deze uitgave vind je weer tal van spetterende artikelen die je nazomervisserij een flinke boost kunnen geven. Zorg dus dat je dit Visblad niet mist!

We trappen meteen maar goed af met de rubriek Visblad TV. Daar is de redactie dit keer zelf voor op pad geweest. Joran en Robert zijn allebei fanatieke zeebaarsvissers die Dicentrarchus labrax voornamelijk met kunstaas achter de schubben aan zitten. In dit artikel leggen zij de basics van het vissen met de plug en shad op zeebaars simpel en helder uit. Uiteraard is er gezien de naam van deze rubriek ook een bijbehorende video gemaakt. Hiervoor zijn ze in het gezelschap van cameraman Sytse van der Harst een dagje op stap geweest in de Rotterdamse haven. Daar werden diverse vistechnieken belicht, verschillende stekken aangedaan, mooie beelden geschoten en fraaie vissen gevangen. Ga dus snel naar de video via de link hieronder!Pennen op graskarper
Op de cover van dit nummer prijkt Brian Witte met een bak van een graskarper. Die heeft hij niet – zoals vaak gebruikelijk in deze tak van sport – met de korst, maar juist met de pen gevangen. Deze old school vismethode is simpel, spannend en tenslotte ook nog eens bijzonder effectief. Brian doet in een helder en aansprekend verhaal zijn tactiek en techniek uit de doeken, zodat ook jij succesvol met de pen achter de grasmaaiers aan kunt. Ga dus snel op zoek naar die hardhouten schuifdobber in je viskoffer.

Tips van een wereldkampioen
Voor het zeevisartikel hebben we Kristiaan Minderhoud weten te strikken. Deze junior wedstrijdvisser werd als lid van het Nederlands team onder leiding van bondscoach Henri Karremans eerder dit jaar wereldkampioen kustvissen in Frankrijk. Bovendien legde hij in het individuele klassement beslag op de bronzen medaille. Genoeg reden dus om samen met hem en de bondscoach een van de Zeeuwse stranden op te zoeken en hem het hemd van het lijf te vragen naar tips voor de strandvisserij.

Spektakel aan het oppervlak
In de roofvisrubriek gaan we dit keer niet de diepte in, maar zoeken we het juist aan de oppervlakte. Het vissen met topwaters op snoek is in ons land niet heel erg bekend, maar dat is geheel ten onrechte, vindt Ronald Cassee. Want ook in de diverse Nederlandse watertypen kun je prima aan de slag met topwaters. Dit aan het oppervlak geviste kunstaas zal de snoek dikwijls verleiden om zich hier vol overgave en met veel kabaal op te storten. Knikkende knieën gegarandeerd!

Verder in Hét Visblad
Uiteraard besteden we in dit blad ook ruim aandacht aan het WK Zoetwatervissen voor Junioren dat half juli in Assen werd gehouden. Met de bondscoaches van de verschillende juniorenteams en diverse wedstrijdvissers blikken we uitgebreid terug op dit WK in eigen land. In de rubriek Spraakwater blikken we ook terug, maar dan op het einde van Jan Schreiner en Zoon hengelsport. Dit instituut uit de vaderlandse sportvisserij sloot eind juli haar deuren. Vlak daarvoor bezocht reporter Jeroen Schoondergang de Fairplay tempel aan de Amsterdamse Roelof Hartstraat. Tenslotte ontbreken de vaste rubrieken (Zo zit dat, Vis TV Backstage, Visnieuws, MijnVISmaat, Verenigingsnieuws, Vuurdoop, Nieuw in de rekken, Wedstrijdnieuws en de Visstrip) uiteraard ook niet.

Abonnee worden
Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar krijg je dit fraaie magazine iedere maand thuisbezorgd. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau naar keuze uitzoeken. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide