Vis schiet beter dan Dirty Harry (video)

5318
08 sep 2014

De Toxotes jaculatrix, een straalvinnige vissensoort, is een ware scherpschutter: het dier kan een prooi van meters afstand raken met een waterstraal.

Duitse wetenschappers hopen met behulp van schuttersvissen betere straalbuizen voor gas- en stoomturbines te ontwikkelen. Die vissen schieten namelijk met gemak een prooi af die zich op een afstand van twee meter bevindt.

De Toxotes leeft in mangroves in Zuidoost-Azië. Door zijn kieuwen samen te persen, schiet het dier de krachtige waterstraal af via zijn tong en mond

De wetenschappers plaatsten een ronde knikker op verschillende afstanden van de vis. Die schoot elke keer raak en deed dat met een straal die steeds vlak voor de inslag uit elkaar valt. De grootste druppel raakt daarbij steeds de prooi. Het onderzoek wijst uit dat de schuttersvissen bijna nooit missen.

Check een video van de schuttersvis hieronder:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.