NK Feedervissen 13 september a.s. bij Kootstertille

5197
09 sep 2014

Zaterdag 13 september a.s. wordt bij het Friese Kootstertille het Nederlands Kampioenschap Feedervissen gehouden. Wedstrijdwater is het visrijke Prinses Margrietkanaal (locatie: steigers Kootstertille weerszijden brug Blauwverlaat) en 112 wedstrijdvissers uit alle delen van het land hebben zich geselecteerd voor dit prestigieuze kampioenschap dat na een voorbereiding van anderhalf uur start om 10.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Plaats van samenkomst en ’s middags om circa 17.00 uur de prijsuitreiking is Dorpshuis Tillehüs aan de Swanneblom Strjitte in Kootstertille.

Zoals de naam al zegt gaat het bij deze wedstrijd om het vissen met feederhengels met daaraan voerkorfjes en werploodjes dan wel loodvervangers. In alle gevallen moeten die over de lijn kunnen schuiven en wel zo dat bij eventuele lijnbreuk de korf of ander werpgewicht van de lijn glijdt en niet aan de vis blijft hangen. Vaste hengels zijn vanzelfsprekend niet toegestaan.

Prinses Margrietkanaal

Het circa 65 meter brede en tot wel zes meter diepe Prinses Margrietkanaal kent een goed bestand aan witvis waaronder grote brasems. De laatste vormt vanwege het formaat en gewicht zondermeer het hoofddoel van de feedervissers. Wat niet wegneemt dat met kleine(re) vissen ook een behoorlijk vangstgewicht kan worden behaald en het daarom voor bezoekers zeker interessant is om te zien voor welke ‘kneepjes van het vak’ de diverse topvissers van dit kampioenschap kiezen.

 

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.