Stropers actief Zuiderdiep

7900
10 sep 2014

Stellendam - De afgelopen week zijn op diverse plekken aan het Zuiderdiep illegaal uitgezette visnetten aangetroffen. Eind augustus bekeurden agenten langs het Zuiderdiep twee mannen in het bezit met twee zakken net gevangen vis.

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 augustus troffen agenten onder de brug over het Zuiderdiep twee mannen en twee kinderen aan. De kinderen lagen te slapen. De mannen hadden verschillende hengels bij zich en een rubber boot. Naast de boot stonden twee grote jute zakken met daarin bijna 50 witvissen als karper en brasem. Deze vissen waren dood en hadden letsel en bloed bij hun kieuwen. Toen de agenten vroegen wat de man met al die vis van plan was, gaf de Duits sprekende man te kennen dat deze voor eigen consumptie waren.

De mannen hadden een groot touw met houten klossen en musketonhaken. Agenten stelden direct een onderzoek in langs de in de omgeving gelegen oevers om te kijken of er netten in gebruik waren. Deze zijn in het duister niet aangetroffen. De mannen kregen wel een bekeuring voor het niet voldoen aan vergunningsvoorwaarden van de schriftelijke toestemming.

Donderdag 28 augustus werd door buitengewoon opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland een staand want van ongeveer 100 meter aangetroffen in het Zuiderdiep, waarin tientallen dode en levende vissen zaten.

Op 31 augustus voer een visser met zijn buitenboordmotor vast in een staand want van eveneens 100 meter. Ook deze is verwijderd door de buitengewoon opsporingsambtenaren van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Hierin zaten tientallen dode vissen in een verre gaande staat van ontbinding. Aan de netten zaten houten klossen met touw en musketonhaken, gelijk aan de netten zoals aangetroffen bij de Duits sprekende mannen.

De politie doet onderzoek naar de aangetroffen netten en de Duits sprekende mannen die eerder zijn bekeurd. Treft u in het Zuiderdiep of elders netten aan of ziet u personen die zich verdacht gedragen, vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844, de NVWA 0900-0388 of met de betreffende hengelsportfederatie.

Bron: Politie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.