René Koops en ‘Fly Out’ wederom Nederlands Kampioen Vliegvissen

7572
12 sep 2014

Voor deze 7e wedstrijd van het seizoen mochten alleen nog de beste 30 vliegvissers aantreden. Voor aanvang stonden nog 4 deelnemers in kansrijke positie voor een medaille. Grote verrassing van dit seizoen Frans Dirks stond er het beste voor, gevolgd door Mike ‘Palomino’ Oldhoff, regerend kampioen René Koops en oud kampioen Bert Schmidt.

Zondag 7 september was ontknoping van het Nederlands Kampioenschap voor vliegvissers.

De strijd bleef tot de laatste manche bloedstollend spannend omdat de uiteindelijke top 3 naast elkaar in één kribvak belandde en ze om beurten de ‘winnende’ vis in het net hadden.Uiteindelijk trok René ‘the Legend’ Koops aan het langste eind. Ondanks het feit dat zowel hij als Frans Dirks even weinig klassementspunten hadden na een heel seizoen. De gelijke stand noodzaakte de organisatie om te kijken naar het aantal gevangen vissen dit seizoen en daar had Dirks er net een paar te weinig van.Veelvraat Koops is dus voor de 2e keer op rij Nederlands Kampioen vliegvissen. Daarnaast won hij in januari van dit jaar in Patagonië ook al de Wereldtitel bij de ‘Masters’.Frans Dirks pakte zijn eerste Delftsblauwe bord uit zijn lange NK-carrière en een zilveren plak, op de voet gevolgd door Bert Schmidt die met z’n knappe 3e plaats al weer voor de vierde keer op het podium staat.

Teams:
Voor aanvang van de finale was het al voor 99,9% zeker dat het eerste team van Fly Out met de titel aan de haal zou gaan. René Koops, Bert Schmidt, Mike Oldhoff, Nico Dekker en Siem Grootemaat werden na 2012 opnieuw kampioen.De ‘oldtimers’ van Sint Petrus, met Frans en Willy Dirks, Harrie Meusen en Wouter Herrmann in de gelederen levereden een puike prestatie door best of the rest te worden.

De Buzzer met Richard van Dongen, Jan Hak, Bob de Vries en oud kampioen Jan Kwisthout mochten de beker voor plaats 3 in ontvangst nemen.

Klik hier voor de einduitslag.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.