WK Senioren Zoet 13 en 14 september Kroatie

4585
12 sep 2014

Komend weekend wordt bij het Kroatische Prelog het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Senioren gehouden. In totaal 37 landen, waaronder Nederland, doen mee aan deze 61ste editie van het Senioren-WK Zoet, waarvoor de rivier Drava het strijdtoneel vormt.

Wedstrijdwater is de rivier Drava, of eigenlijk een stuwkanaal dat uitmondt in deze rivier. Het staat in ieder geval garant voor pittige stromingen, waardoor het Nederlandse team – bestaande uit Arjan Klop, Jurgen Spierings, Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Stefan Altena, en Wim Fuhler (reserve) – zich tijdens de trainingsdagen heeft voorbereid op een moeilijke visserij. Een zware visserij met zware dobbers. Bondscoach Jan van Schendel: “Er is de afgelopen dagen veel regen gevallen, waardoor de rivierwaterstand erg hoog is en de stroming heel extreem. Ter illustratie, je kunt er hier bij wijze van spreken een 150-grams dobber aan hangen, en zelfs die gaat op de stroming nog aan de wandel.”

Hoewel de Nederlandse equipe wel de nodige aanbeten heeft weten te versieren tijdens de trainingsdagen, wordt lang niet alle vis geland. Van Schendel: “De vangsten vallen nog tegen. We verspelen behoorlijk veel vis door lijnbreuk. Met name de grote barbelen zijn erg moeilijk te houden in het stromende water.” Om het wedstrijdparkoers dit weekend toch goed bevisbaar te houden, past de Kroatische organisatie diverse kunstgrepen toe. Zo worden de stroomopwaarts gelegen stuwmeren nu als extra opvangbaken van het regenwater gebruikt. “De sluizen staan niet helemaal dicht, maar de Kroaten laten wel slechts beperkt water door, in de hoop dat de stroming iets indamt”, aldus de bondscoach.

De op internationaal vlak altijd goed presterende toplanden als Italië en Engeland ziet Van Schendel als grootste kanshebbers voor een podiumplek. Ook thuisland Kroatië en buurland Hongarije maken aanspraak op de titel. Om zich uit te laten over de podiumkansen van het Nederlandse team, vindt Van Schendel moeilijk. “Daar valt echt nog niks van te zeggen. Het is erg moeilijk in te schatten waar we over twee dagen zullen staan in het klassement. Uiteraard gaan we gedurende beide wedstrijddagen ons uiterste best doen voor een zo hoog mogelijk resultaat.”

Hoe het WK Senioren Zoet verloopt, is dit weekend te volgen via www.sportvisserijnederland.nl.

LEES OOK:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.