Nederland Wereldkampioen! (video)

10855
14 sep 2014

Na de koppositie die Nederland zich had verworven op de eerste wedstrijddag, hoopte heel vis-liefhebbend Nederland op goed vervolg in het tweede bedrijf. En wat een vervolg zou het worden.

Met liefst zes punten voorsprong op de nummer twee (Tsjechië) werd de Oranje-equipe van Jan van Schendel en Stefan Verhoeven vanmiddag Wereldkampioen.


Een ongekende en unieke prestatie die nog wat extra glans kreeg door de individuele prijzen van Stefan Altena (zilver) en Arjan Klop (brons). Er mag dus gesproken worden van heuse Oranje dominantie in Kraotië.

Bondscoach Van Schendel kon na afloop zijn geluk niet op. De felicitaties stroomden al binnen terwijl hij nog bevestiging zocht bij de officiële wedstrijdleiding. Het verlossende woord kwam al gauw. Nederland mocht goud gaan ophalen bij de prijsuitreiking. "Dit is iets waar je van droomt. Zelfs na de eerste goede dag waren we nog verre van zeker op een goed eindresultaat. We hebben de hele trainingsweek informatie ingewonnen over de visserij. Daarmee hadden we de juiste munitie in huis. De organisatie stond als een huis en de jongens voerden de tactiek perfect uit", jubelt Van Schendel.

De crux zat hem in het aanbieden van ander voer en aas. Van Schendel legt uit dat de visserij in Kroatië totaal verschillend is dan die in Nederland. "We hebben hier met geplakte maden gevist, iets wat in Nederland niet gangbaar is. Samen met nieuwe dobbers die we getest hebben, heeft dit geweldig uitgepakt." De bondscoaches zijn dan ook trots op de hele ploeg. "Stefan en Arjan hebben het super gedaan, maar je ploeg is zo sterk als de zwakste schakel. Zelfs op de mindere stekken hebben de jongens maximaal gescoord. We gaan nu naar de prijsuitreiking en vanavond genieten en feestvieren. Het voelt nog onwerkelijk, maar wat is dit prachtig!"


Check hier een video van het parcours:

En hier een video-impressie van de vissers in het heetst van de strijd:

-> Klik hier voor een site met een aantal video's die door onder meer toeschouwers zijn gemaakt tijdens het event.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.