24 karpers bij TC Karper in Terneuzen

4850
22 sep 2014

Bij de derde wedstrijd van de Topcompetitie Karpervissen zijn het afgelopen weekend redelijk goede vangsten geboekt. In totaal wisten de 19 koppels aan de Otheense Kreek bij Terneuzen 24 karpers te vangen, wat een prima wedstrijdresultaat is. Vergeleken met de vorige wedstrijd aan dit water vielen de vangsten echter iets tegen.

Dat er dit jaar minder karpers zijn gevangen dan in 2013 - er zijn toen door 26 koppels 79 karpers gevangen - lag volgens de meeste deelnemers aan het feit dat het parcours flink was ingekort. Hierdoor vielen een aantal stekken af, waar in 2013 goed werd gevangen. Toch was vrijwel elk koppel goed te spreken over het viswater. Dankzij de medewerking van Hengelaarsvereniging ONI Terneuzen waren alle stekken keurig gemaaid en waren de benodigde ontheffingen geregeld. Er mag in de Otheense Kreek niet ’s nachts worden gevist, maar voor de TC Karper is een uitzondering gemaakt.

Wedstrijdverloop

De wedstrijd kende een spannend verloop. In de eerste nacht werden 16 karpers gevangen, met verschillende exemplaren boven de 10 kilo. Een bepaalde zone in het wedstrijdtraject leverde verreweg de meeste vis op, voor koppels aan beide zijden van de kreek. Zaterdag bleef het lang mistig en vangsten bleven uit. Lokale vissers vertelden dat de laatste weken overdag slecht werd gevangen en ook de TC-deelnemers lukte het niet om bij daglicht een vis te verleiden. Zaterdagnacht werden in totaal nog zes vissen gevangen, opvallend genoeg vooral weer voor de koppels die de eerste nacht ook al vis op de mat hadden liggen.

Zaterdag begon mistig. Dennis Nijland wijst aan waar hij zijn vangsten heeft geboekt.

Einduitslag

Zondagochtend bleek het koppel Dennis Nijland en Bjorn Wender een ruime overwinning te hebben behaald. Met in totaal 7 karpers met een totaalgewicht van 68,5 kilo bleven ze nummer twee met zo’n 30 kilo voor. De gebroeders Wim en Peter Molendijk deden het met drie vissen - waaronder de grootste karper van de wedstrijd op 14,3 kilo - echter absoluut niet onverdienstelijk en wisten zich opnieuw in de prijzen te vissen. De derde plaats was voor het koppel Mario Taal en Jan Roeleveld. Zij wisten als enige koppel in het lastige B-vak een karper te vangen.

Een fraaie spiegel voor Dennis Nijland en de zwaarste vis van de wedstrijd voor Wim Molendijk.

Finale

Met de HSV ONI is afgesproken dat de deelnemers volgend jaar een veel groter stuk water tot hun beschikking krijgen, waardoor de stekken nog ruimer uit elkaar komen te liggen. Ook is gesproken over de verschuiving van de wedstrijd naar mei of oktober, omdat dit volgens de lokale vissers de beste maanden voor de kreek zijn om karper te vangen. Maar zover is het allemaal nog niet, want eerst wordt op 24, 25 en 26 oktober de finale gevist van de TC Karper 2014. Het strijdtoneel is de Lage Vaart bij Almere, waar een lang traject is gereserveerd voor deze laatste wedstrijd.

Klik hier voor de einduitslag van de derde TC Karper wedstrijd
Klik hier voor de tussenstand in het klassement na drie wedstrijden

De winnende koppels poseren met hun prijzen in het clubhuis van HSV ONI Terneuzen. Van boven naar beneden: 1e prijswinnaars Dennis Nijland en Bjorn Wender, 2e prijswinnaars Wim en Peter Molendijk en 3e prijswinnaars Mario Taal en Jan Roeleveld.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide