Uitstekende dag voor Nederlandse herenploeg!

4132
24 sep 2014

Vandaag op het strand van Soustons gevist met een koudere temperatuur (20 graden) dan we de laatste dagen gewend waren en een fris windje uit zee. Dit parkoers is minder “tsunami” gevoelig rond hoog water en dus veiliger voor de deelnemers en hun materiaal. Ook de 3e wedstrijd vissen we op dit parkoers (verwisseld met Vieux Boucau parkoers)

Ook hier weer een heel wisselend parkoers waar werkelijk niet elke 25 metere hetzelfde is. Het maakt het alleen maar spannender en onvoorspelbaar. Voor de coaches is het taak om onder deze omstandigheden de juiste tactiek te kiezen. Ook op dit strand hadden we al 2 trainingssessies, wel onder heel andere omstandigheden dan gisteren maar toch geeft dat een iets zekerder gevoel.
Tom van de Pol in vak A was erop gebrand een puike prestatie neer te zetten na zijn mindere 1e wedstrijddag. Het lot is echter Tom niet gunstig gezind, ook hier weer een kansloze plek waar werkelijk niets te halen viel. Gelukkig scoorde Tom nog een éénpunter wat hem een 12e sectorplaats opleverde en wat later een heel belangrijk visje bleek te zijn! Tom staat individueel op een 71e plaats.

Marien Flipse in vak B had het eerste half uur Murphy op zijn stek (Wet van Murphy, als er iets fout gaat dan gaat ook alles fout): de eerste worp een crack off, de tweede worp een mooie vis op 20 meter uit de kant gelost. Terwijl de coach bij hem staat een dikke harder voor zijn voeten in de branding eraf. Toen vond Murphy het kennelijk genoeg en kwam er licht in de duisternis. Marien stond op een plek waar vis zat en pakte een harder van 48 cm, een harder van 36 cm. en als toetje nog een fint van 27 cm. Marien miste nog een dikke vis aan het eind van de wedstrijd maar met meer dan een halve kilo boven nummer twee totaal scoorde Marien een dikke 1 in zijn vak en de totaaloverwinning van de dag! Marien staat nu op een 8e plek in het totaal klassement individueel.


Allrounder Kees Westdorp was het eerste uur aan het zoeken maar uiteindelijk vond een harder van 34 cm. Steeds kijkend en zoekend naar meerdere mogelijkheden scoorde Kees een geep van 59 cm en met een puike 3e sectorplaats leverde Kees een belangrijk aandeel voor de score van de ploeg van deze wedstrijd. Kees staat individueel op een 26e plaats. De beste man van gisteren Jeromy van Houdt werd vandaag onze “schrapper”. Jeromy stond in vak D net als Tom in vak A op een kansloze plek en ook rond hem heen werd niets gevangen. Omdat er 10 nullen waren in zijn vak een uur voor tijd heeft Jeromy nog van alles geprobeerd om toch nog een éénpunter te scoren maar dit hielp echter niet. Zo zie je maar dat op deze parkoersen van alles mogelijk is. Jeromy staat individueel op een 38e plaats.
Rots in de branding Ruud van Noord bleef gewoon zoals altijd zichzelf en scoorde overtuigend een 2e sectorplaats met 5 vissen waarvan 3 maatse zeebaarzen wat wederom een belangrijk resultaat was voor de uitslag bij de landen. Ruud staat individueel op een 5e plaats op dit moment.

Als land won Kroatië vandaag de wedstrijd en wij scoorden een prachtige 2e plek, wat op dit moment een 2e plaats in het totaalklassement betekent. Achter Spanje die met vijf punten aan kop gaat (voordat het laatste half uur in ging hadden de Spanjaarden nog maar 3 man met vis maar deze uitgekiende ploeg wist toch nog een man met een dikke vis te scoren) en gelijk met Portugal. Wij hebben een beter “doelsaldo” dus een 2e plaats. De verrassende Kroaten hebben een ploeg om rekening mee te houden en voor de rest kan het nog alle kanten op gaan dus wij waken voor euforie. Als ploeg zijn we ons terdege bewust dat het tij ook op deze parkoersen tegen ons kan keren en iedere wedstrijd hier is steeds weer een groot vraagteken.
Aan de andere kant hebben we al twee mooie uitslagen in de zak en als jullie allemaal duimen voor ons dan zal dat vast helpen!

Klik hier voor de uitslagen

Tot morgen!

Arthur van Tienen

   
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.