Volop medaille kansen voor Nederlandse Heren Kust na chaotisch verlopen 3e wedstrijddag!

4184
25 sep 2014

‘s Morgen bij het wakker worden was er al een duidelijk heftige branding hoorbaar. Dat beloofde dus wat die middag met opkomend water. Een noordwest 4 op de kant zou het er niet makkelijker op maken en met 2 goede resultaten op zak in prima omstandigheden gaf dit een ander licht op de zaak.

Marien lootte de stek waar op dag 2 de winnaar vandaan kwam en precies op dat kleine plekje kwamen 2 stromingen en golven tegenovergesteld bij elkaar en ontstond er een soort “wasmachine”, een plek waar zeebaars van houdt.
Direct na het beginsignaal pakte de Tunesiër naast Marien een mooie baars en ook iets verderop kwamen na en paar minuten al wat baarzen op kant. Marien had wat pech met een onderlijn onder het lood en kwam het eerste kwartier niet tot scoren.
Ondanks dat er aan alle kanten vis op de kant kwam bleef Marien rustig en deed gewoon zijn ding. Iets waar alleen topvissers mee om kunnen gaan en dit is een kwaliteit die Marien heeft. Marien kwam gedurende wedstrijd in een flow en had op het eind op 8 maatse zeebaarzen. Hij viste wederom een dikke 1 in zijn zone en werd tevens dagwinnaar overall voor de 2e opeenvolgende dag! Marien staat stevig 1e in het individuele klassement en leverde met zijn topprestatie een belangrijk aandeel in de teamuitslag van de dag. Marien stond op een plek waar de aanstormende golven minder kwaad konden doen dan de stekken waar vooral Kees Westdorp en Ruud van Noord het zeer moeilijk hadden.

Kees had de pech om in vak B op het vlakste stuk strand te staan. Na een uur spoelde in eind zone A en begin zone B alles weg, een complete chaos en puinhoop. Een Spanjaard zag zijn dure hengel met molen richting Amerika vertrekken. Stewards deden veel moeite om alles te redden wat er te redden viel. Mensen liepen door onderlijnen. En dit allemaal terwijl de deelnemers in die zone met hun rug tegen de steile duinen probeerden weer wat fatsoenlijks in elkaar te zetten om toch maar weer verder te kunnen vissen. Eenmaal in het water zorgde een stevige langslopende stroming dat in no time alles naar links weg spoelde. Werkelijk niets was hier tegen opgewassen. Deze chaos duurde ongeveer 1,5 uur en toen was er weer redelijk te vissen.
Kees had echter al 4 éénpunters op de kaart en wederom bleek hoe belangrijk deze visjes zijn in deze omstandigheden. Hij had de pech in het begin van het vak te staan waar slecht werd gevangen terwijl de laatste nummers “hoog” stonden. Daar hadden ze minder last van de “tsunami’s” en vingen ze meer vissen. Kees scoorde een 12 in zijn vak met 5 één punters.

In vak C was Ruud van Noord aangeland op de plek pal naast de stek waar Marien gisteren de dagoverwinning behaalde maar het water zag er nu totaal anders uit. Ook Ruud had enorm veel last van de hoge golven en ook hier was het een chaos. Wel in mindere mate dan bij Kees maar toch een waardeloze situatie om lekker te vissen. Ruud stond in het vak waar weinig vis uit kwam en na 2 ,5 uur waren er nog maar 6 mensen met een vis. Ik heb hem het advies gegeven toch maar een éénpunter proberen te vangen, wat gelukkig lukte. Twee minuten voor tijd loste Ruud loste in de branding een harder. Ik zal maar niet zeggen wat toen te horen was op het strand. Ruud pakte uiteindelijk toch nog een 9e zoneplaats. Hij komt hiermee op de 10e plaats in het totaalklassement individueel en heeft ook nog kansen op een hoge klassering.

Pechvogel van de eerste twee wedstrijden Tom van de Pol was erop gebrand een goede prestatie neer te zetten. Gelukkig pakte Tom al in in het begin van de wedstrijd een mooie elft en later nog een éénpunter. Slechts een paar mensen in dit vak wisten vis te vangen, waardoor Tom een o zo belangrijke 4e sectorplaats pakte.
Jeromy van Houdt in vak E had net als Kees de pech in het begin van het vak te staan waar geen vis werd gevangen terwijl vanaf het midden naar het einde toe de vangsten beter werden. Jeromy was onze schrapper van vandaag. Hopelijk vist hij de laatste wedstrijd zoals de eerste wedstrijd toen hij ene belangrijk aandeel had in de daguitslag.

Ik wil het belang van presteren in een team nogmaals benadrukken, iedereen heeft zijn aandeel in de prestatie van het team, de ene dag de één, de andere dag de ander die goed scoort. Dat is wat deze ploeg sterk maakt. Natuurlijk is het een domper als je een of twee dagen slecht presteert, maar het geheel bepaalt alles. Met nog één zeer belangrijke wedstrijd te gaan ben ik, ongeacht de uitslag , al zeer trots op deze hechte ploeg. Ondanks het feit dat we al bijna 2 weken in een kleine omgeving en met de nodige wedstrijdspanning met elkaar leven is de sfeer uitstekend. Geen onvertogen woord is gevallen en het geloof in de prestatie van het team hoog is.

Spanje is een fenomeen op zich en staat met 6 punten dik nummer 1, wij staan met 15 punten op zilver gevolgd door Portugal met 2 punten meer en Kroatië en Engeland op 6 punten.
Vandaag, de laatste dag, is er ook weer van alles mogelijk. Dus we blijven met beide benen op de grond staan maar reken maar dat het dak eraf gaat wanneer één en ander goed uitpakt!
Marien staat op een stevige 1e plaats in het individuele klassement terwijl Ruud van Noord ook niet geheel kansloos is voor een goede klassering, dus hopelijk kunnen we dit vasthouden, dus blijven duimen daar in Nederland!

Tot morgen

Arthur van Tienen

Klik hier voor de uitslagen

  

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.