Verslag 3e wedstrijd WK kust dames: Het zit niet mee!

4544
25 sep 2014

De 3e en voorlaatste wedstrijd werd, vanwege het stevige getij en wind uit zee, verplaatst van Messages naar het parkoers waar we de dag ervoor ook al gevist hadden. Zelfs hier werd het echt gevaarlijk door de hoge golven die het strand oprolden en de vissers op sommige plaatsen overspoelden. De temperatuur is ook flink gezakt van 30 naar 20 graden. Deze wedstrijddag werd weer heel anders dan de dag ervoor door de zeer wilde zee.

Helaas hadden we geen topstekken geloot. Op sommige plaatsen moesten dames van ons al na een half uur in de duin staan en raasde het water 100 meter voor hun op en af. Hier was het alleen na het hoge water mogelijk aardig te vissen, maar toen was de meeste vis al verdeeld. De stukken waar nog het best gevangen werd, waren de stukken strand waar er op een 200 meter uit de kant een zandbankje ligt dat de golven al breekt voor ze het strand bereiken.

In vak A viste Linda weer uitstekend. Ze ving 5 vissen, maar alleen de laatste was groter dan 15 cm en leverde dus punten op. Alle vis onder de 15 cm wordt gewaardeerd met 1 punt. Van alle vis daarboven wordt de lengte en het soort genoteerd. Er is dan een conversietabel waar van elk soort afgezet tegen de lengte een puntenaantal voor staat. Linda staat na 3 dagen vissen knap op een 6e plaats in het individuele klassement.
In het B vak stond Clarinda van de Zande te vissen, ze wist 1 visje te vangen dat jammer genoeg niet boven de 15 cm was. In haar vak waren er ook 4 dames met 2 ondermaatse visjes, zodat haar dagklassering een 8 werd.
In een heel lastig vak met grote golven die het strand oprolden toverde Christel weer een maatse vis uit het water. Dit leverde een 4e plaats op in haar vak en brengt haar naar een 12e plaats in het individuele klassement over 3 dagen.
Voor Heidi Leeuwis moet het WK nog een weekje langer duren. Elke dag stijgt haar prestatie en vertrouwen. Deze dag behaalde ze een 4e plaats in haar vak. Als er iemand nog geen geluk gehad heeft met haar plaats is het Susan Stuijts. Om haar heen 4 dames zonder vis, maar Susan wist toch nog 1 ondermaatse vis te vangen. Dit leverde haar een 6e plaats op.
De teamuitslag viel eigenlijk ondanks dat we allemaal vis hadden en met een 3, 4 en twee maal 6 tegen. We hadden er geen uitschieter bij. Teleurstellend kwamen we terecht op een 7e plaats in het dagklassement en zakten we naar de 6e plaats over 3 dagen. Toch zit alles nog heel dicht bij elkaar. We zitten op 4 punten van het podium. Vandaag gaan we naar het parkoers waar de mannen de afgelopen 2 dagen gevist hebben. Alleen de vistijd is 2,5 uur vervroegd om met het hoge water klaar te zijn. Dus het zal weer een hele ander visserij worden zoals bijna elke dag. Iedereen werkt er keihard voor en we hopen dat we naar een mooie klassering toegaan.

DAGUITSLAG TEAMS:
1e Kroatië
2e Brazilië
3e Italië
7e Nederland

KLASSEMENT OVER 3 DAGEN TEAMS:
1e Kroatië 9 punten
2e Brazilië 10 punten
3e Frankrijk 11 Punten
6e Nederland 15 punten

INDIVIDUEEL OVER 3 DAGEN
1e Michela Martini, Italië - 7 punten
2e Vilma Domicano, Brazilië -16 punten
3e Pauline Bellicourt, Frankrijk - 19 punten
6e Linda van de Velde, Nederland - 32 punten

Benny Wijnings
 
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.