WK Karpervissen in Italië: Gunstige loting

6424
25 sep 2014

De 3e wedstrijd TopCompetitie Karper aan de Otheense Kreek direct voorafgaande aan het WK Karpervissen bleek een goede voorbereiding te zijn voor de Nederlandse kampioenen en nummers 2 en 3 van 2013. Dennis Nijland / Bjorn Wender en de gebr. Molendeijk werden respectievelijk één en twee. Het derde koppel bij het WK John de Geus/Jeroen van der Heijden wisten geen goede uitslag te scoren.

Op de zondagmiddag na de prijsuitreiking te Terneuzen werden alle benodigde materialen voor het WK in de transportbus geladen en vertrokken bondscoach Michel Hollaar en zijn vrouw Anita richting Italië. De WK Karpervissers waren met het vliegtuig van Schiphol naar Florenze gevlogen en van daaruit met een gehuurde personen bus naar ons tijdelijke onderkomen in Italië gereden.

Inmiddels dinsdagochtend en na het ontbijt werd de bus met de materialen uitgepakt en herverdeeld over onze twee transportmiddelen. Om half twaalf was de eerste loting waar werd bepaald welk koppel in welk vak terecht zou gaan komen en welke volgorde de volgende ochtend bij de tweede loting Nederland zijn balletje uit de het loterijzakje mag pakken. Dat bleek pas als 22ste te zijn.

Na de loting boodschappen doen en weer verzamelen met alle overige landen bij het wedstrijdwater waarna één lange karavaan van auto’s bussen en campers richting de openingsceremonie vertrokken. Het parkeren was één grote bende maar dat mocht de pret niet drukken. Na ellenlange toespraken en alle korte versies van 24 volksliederen werd het WK voor geopend verklaart. Terug naar de boerderij voor wat versnaperingen en doken we vroeg in bed.
Woensdagochtend Judgementday: Wie komt op welke stek ? Toen Nederland als nummer 22 eindelijk aan de beurt was en hij het genummerde balletje aan de wedstrijdleiding toonde en deze het nummer EEN voorlas steeg er een luid geroezemoes op. Nummer één betekende namelijk de volgende stekken voor Nederland C09 , B18 en de absolute topstek van het wedstrijdparkoers STEK A01. Op deze stek was namelijk de wereldkampoen van het WK Karper 2011 gekomen.
WAUW!
     
De voorbereidingen zijn klaar de hengels liggen in en nu maar duimen dat de favorietenrol die we in de schoot geworpen kregen kunnen waarmaken.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.