Nek aan nekrace met Litouwen

5617
26 sep 2014

Momenteel gaan drie Nederlandse karperkoppels in Italië de strijd aan om de Wereldtitel. Sportvisserij Nederland heeft inmiddels een tussenstand doorgekregen en Nederland staat als land op een zesde plek. Het koppel Molendijk/Molendijk presteert daarbij individueel ook uitstekend. Op het moment van schrijven staan zij op een tweede plaats. Een goed uitgangspunt voor Hollandse glorie. De vissers hebben nog tot zaterdagmiddag de tijd om hun totaalgewicht te spekken. Pas dan wordt de balans opgemaakt en weten we wie zich Wereldkampioen Karpervissen 2014 mag noemen.

Hij lijkt er patent op te hebben. Bondscoach Michel Hollaar loopt regelmatig langs zijn WK-koppels aan de oevers van het Pietrafitta meer voor overleg en al driemaal vertrok er precies op dat moment een hengel. Het begon al met de loting. Het koppel Molendijk/Molendijk trok nummer A1, wat de plek to beat is. Om 19:00 stond dit koppel al op acht vissen met een totaal van bijna 50kg. Daarmee zijn ze in een nek aan nek race verwikkeld met de werpkanonnen uit Litouwen. De overige Nederlandse koppels doen hun best om op minder vis opleverende delen van het parkoers toch de karpers tot een aanbeet te verleiden.


Lastig tijdens het drillen


In het netje


Vakkundig onthaken

Klik hier voor de Tussenstand d.d. donderdag 26 september 2014 - 20.19 uur

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.