RECTIFICATIE: HSV Leudal uit Roggel de sterkste tijdens het NK Korpsen 2014

8746
30 sep 2014

HSV Leudal, bestaande uit Roberto Hofman, Benny Koeyvoets, Roel Reuvers, Daan Welzen en Jac Reuvers, veroverden vandaag de titel Nederlands Kampioen Korpsen 2014. Samen behaalden zij over twee dagen 43 punten en 79.367 gram.
Het Nederlands Kampioenschap Korpsen werd dit weekend vervist aan Kanaal door Voorne, oostzijde tussen brug Hellevoetsluis en Groene Kruisweg. Tijdens deze tweede wedstrijddag scheen het zonnetje en was het zeer aangenaam aan de waterkant.Er waren 35 korpsen met elk 5 deelnemers dus in totaal 175 deelnemers. Van deze 175 deelnemers heeft 1 deelnemer geen vis aangeboden. Het hoogste gewicht werd gevangen door Nico Bakkernes  van HSV de Karper, Korps 2 op plaats 32 van vak B. Hij ving 24.490 gram.

De vangsten bestonden uit voorntjes, bliekjes, windes en baarsjes. Er werd ook een mooie snoek gevangen maar helaas telde deze niet mee. Sommige vissers hadden geluk en wisten ook nog een brasem te vangen. Gevist werd met de vaste stok en de matchhengel.


Prijsuitreiking in Dansacademie Ri-Jo         Wethouder van Lith    Ben Biondina

Uiteindelijk werd het 1e korps van HSV Leudal uit Roggel, de nieuwe Nederlands Kampioen Korpsen met slechts 43 klassementspunten en in totaal 79.367 gram. Zij mogen volgend jaar deelnemen aan het WK Korpsen dat in principe in Slowakije wordt georganiseerd.


Het winnende team
met wethouder van Lith en bestuurslid van Sportvisserij Nederland Ben Biondina.


Op de tweede plaats eindigde het korps van HSV Stekelbaarsje, Korps 2 uit Arkel met 45 klassementspunten en 72.965 gram. Het brons ging naar het 1e korps van Sportvisserijbelangen Delfland met 48 klassementspunten en 76.326 gram.

 
Het zilveren team                                          Het bronzen team

De prijswinnaars ontvingen uit handen van de heer van Lith, wethouder Sport van de gemeente Hellevoetsluis en Ben Biondina, bestuurslid van Sportvisserij Nederland, de bloemen, medailles en de bekende Delftsblauwe borden.


Alle winnende korpsen

Onze dank gaat uit naar de controleurs en vrijwilligers die dit NK mede mogelijk hebben gemaakt.

Deze uitslag is officieus tot 7 oktober a.s. Eventuele protesten dienen voor vrijdag 3 oktober ontvangen te zijn op het kantoor van Sportvisserij Nederland.

Uitslagen zijn gecorrigeerd i.v.m. gelijke vangstgewichten
De gemarkeerde namen zijn aangepast.

Klik hier voor het eindresultaat van 27-9 en 28-9
Klik hier voor de korpsuitslag van 28-9
Klik hier voor de korps- en individuele daguitslag van 28-9
Klik hier voor de vakuitslag van 28-9
Klik hier voor de korpsuitslag van 27-9
Klik hier voor de korps- en individuele daguitslag van 27-9
Klik hier voor de vakuitslag van 27-9

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.