Nederlandse team heeft weinig geluk tijdens WK Boot

3949
02 okt 2014

De tweede dag van het WK Bootvissen was het voortreffelijk weer met een vlakke zee. De zon kwam er ook flink door en de temperatuur zou oplopen naar 20 graden Celsius. Helaas werd het weer een minder mooie dag voor het Nederlandse team.

Remco Geuze had geloot op de Skin Deeper, Albert Leeuwis zat op de Supa Nova, Arjan Rijnberg op de Meerkat, Leo Havermans op de Peace & Plenty en ten slotte Mark van Wanrooy op de Offshore Rebel. Hij stond daar samen met Marco Volpi, die gisteren ook een no.1 aan boord had gevist. In de morgen met het opstellen maakte hij kennis met Marco Volpi en al snel werden ze maatjes.
Tijdens de wedstrijd werd Volpi verschillende malen tot de orde geroepen en tenslotte kreeg hij een allerlaatste waarschuwing. Hij presteerde het om vanaf no.1 schuin naar achteren en nog 80 meter van de boot af te gooien. De mensen op plek 3 & 4 hadden daar veel last van en konden zo niet behoorlijk vissen. Dat ging zo de gehele dag door tot zijn laatste waarschuwing. Hij werd daardoor slechts 4e aan boord en bij het aftekenen liet hij een protest aantekenen. Mark van Wanrooy werd daar aan boord weer 8e. Hij had wel goed geloot, maar kon ook op een goede plaats geen potten breken.

Arjan Rijnberg viste samen met de Fransman Matthieu Hervouet die gisteren ook een algemene 1 had gevist. Ook deze 2e dag wist hij weer iedereen achter zich te laten. Matthieu Hervouet is nu de enige deelnemer met twee dagzeges. Aan boord van die boot werd over het algemeen slecht gevangen en de beste aan boord had slechts 37 punten. Arjan viste een 5e plaats op zijn boot en ving slechts vijf breams. De vissers op deze boot hadden de gehele dag te maken met behoorlijk veel stroming. Bij de andere boten viel de stroming erg mee en op sommige tijden viel die zelfs in zijn geheel weg.

Leo Havermans viste samen met Ray Barron op dezelfde boot. Leo wist ook slechts 9 vissen te vangen waaronder 7 breams en 2 hondshaaitjes. Hiermee behaalde hij wederom naar een 8e plaats.

Remco Geuze viste samen met de andere Fransman Julien Bayod, één van de betere vissers van dit WK. Remco had de pech dat hij, toen de breams massaal aanwezig waren, een haak no. 4 in zijn pink kreeg. Die moest er worden uitgesneden, waardoor hij één vol uur verspeelde in het hevigst van de strijd.
Julien Bayod wist daar 40 breams naar boven te halen, waaronder vele malen doubletten en enkele keren zelfs 3 stuks tegelijk. Remco wist maar 8 vissen te vangen waaronder 6 breams en 2 hondshaaitjes. Hij werd 6e aan boord.

Albert Leeuwis stond op de Supa Nova samen met een Italiaan en de Engelsman Rolf Marschalek , ook een zeer goede visser. Albert wist ook slechts 9 vissen te vangen waaronder een Engelse poon, 6 breams, 1 hondshaai en een steenbolk (die moeten 30 cm zijn om mee te laten tellen). Dat is daar geen probleem, want er worden exemplaren van 45 cm gevangen. Albert werd aan boord 5e en zijn loting was weer niet goed te noemen.

Er zijn 15 deelnemende landen. Zeven daarvan, waaronder Zuid-Afrika, zijn gekomen met een Juniorenteam.
Het is een drukte jewelste in de haven. Alle landenteams staan doorgaans samen te wachten totdat de vissers worden opgeroepen. Nou deze morgen liep dat finaal mis. De Channel Chieftain vertrok zelfs zonder een Fransman aan boord. De boot moest terug komen om hem op te pikken. Dit tot grote vreugde van de Fransen.

In het algemeen klassement staat nu de Fransman Matthieu Hervouet stevig op een 1e plaats. Deze jonge Fransman is enkele jaren geleden uit de jeugdopleiding van de Franse Federatie gekomen. Op de 2e plaats staat ook een Fransman en 3e voor de Sloveen Dejan Struna.
Bij de landen teams waren we 13e. Nu staat Nederland op een gedeelde 13e plaats samen met Luxemburg. Engeland en Italië hebben ieder 5 punten in het algemeen klassement gevolgd door Frankrijk met 6 punten.

De uitslagen van de Nederlanders van de 2e dag:
Arjan Rijnberg was 45e en staat nu 37e in het algemeen klassement
Albert Leeuwis was 44e en staat nu 57e in het algemeen klassement
Remco Geuze was 6e en staat nu 52e in het algemeen klassement
Leo Havermans was 64e en staat nu 70e in het algemeen klassement
Mark van Wanrooy was 66e en staat nu 71e in het algemeen klassement.

Morgen (donderdag) gaan we de laatste dag in en gaan we proberen om de uitslag toch een beetje een gunstiger aanblik te geven.

Voor de complete uitslag en algemeen klassement zie: www.fips-m.org
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.