Spannende strijd tijdens NK Kust Junioren en Dames

4644
05 okt 2014

Afgelopen zaterdag werd onder stralende weersomstandigheden aan de stranden bij het Zeeuwse Domburg het Nederlands Kampioenschap kustvissen voor junioren en dames vervist. En met succes, want na een aarzelende start wisten de vissen de lekkere pieren en zagertjes van de deelnemers wel te waarderen en toonden zich bijtlustig.


En als er dan goed vis wordt gevangen, dan komen de beste vissers naar voren. Voor de organisatie van Sportvisserij Nederland en natuurlijk de deelnemers een beloning voor alle inspanningen. Ook de toeschouwers genoten van dit NK, want het was bepaald geen straf om met dit lekkere weer op het strand te zijn. Dit NK was bovendien extra spannend, omdat de junioren volgend jaar op deze stranden het wereldkampioenschap mogen gaan uitvechten

      
Bennie Poortvliet                                         Christel Verhage


 
Eric Hollestelle                                                          Yoeri Minderhoudt

Zoals al eerder gezegd was de start aarzelend. Bij het trainen de dagen vooraf waren er veel kleine zeebaarsjes gevangen, maar die waren blijkbaar Werelddierendag gaan vieren en blonken op de wedstrijddag uit door afwezigheid. Gelukkig zwommen er nog ruim voldoende platvissen, zoals bot, scholletjes en een enkele tong rond, die uiteindelijk de uitslag bepaalden.

Bij de A-junioren (tot en met 21 jaar) brak de strijd het eerst los. Het parkoers was zo gelijkwaardig uitgezet, dat in alle drie de vakken deelnemers streden om de fel begeerde blauwe borden. Naar het eind toe had Joeri Minderhoud wel een voorsprong opgebouwd op Coen en Pim Fase en Kees Gillissen, maar in het laatste kwartier bleef het spannend. Toch wist Joeri op zijn thuisparkoers de titel binnen te halen met maar liefst 230 cm vis. Pim werd tweede en het familiefeestje werd compleet toen broer Coen op de derde plaats eindigde.
 
Prijswinnaars Junioren A                        Prijswinnaars Junioren B

Bij de B-junioren (tot en met 16 jaar) ging de titel naar Tim van de Berg. Hij wist Thijs Rombouts en Yannick Kosten nipt voor te blijven. Omdat deze junioren nog niet allemaal zo ver kunnen gooien vingen zij wel wat minder vis, maar de strijd was er niet minder spannend door. Uit deze categorie gaan volgend jaar bij het Nederlands Kampioensschap óók vijf deelnemers geselecteerd worden voor het wereldkampioenschap, waardoor de deelnemertjes deze wedstrijd als een “generale competitie” beschouwden. Talent is er zeker en nog met één jaar te gaan moet ook uit deze categorie een sterk team voor het WK geselecteerd kunnen worden!
Bij de dames stond er dit jaar weer een mix van ervaring en nieuw talent aan de start. In deze categorie kwam de vangst pas laat in de wedstrijd op gang, want voor in het B-vak duurde het lang eer de vis toehapte. Enn als het vangen wat moeizamer verloopt zie je toch dat de ervaring van jaren de doorslag gaat geven. Zo streden Miranda Willemse, Linda van de Velde, Christel Verhage en Clarinda van de Zande, Heidi Leeuwis tegen opkomende talenten Elma Deurloo en Cynthia Frey. Maar de sterke eindsprint van Clarinda was iedereen te machtig en zij werd terecht de nieuwe Nederlandse Kampioene!


Prijswinnaars Dames

De A-junioren en de Dames gaan nu verder met hun topcompetities. Hieruit zullen de nieuwe WK-teams uit voortkomen. Ook deze wedstrijden zullen allemaal aan de Zeeuwse stranden plaats gaan vinden met het oog op het wereldkampioenschap kustvissen voor junioren, dat Sportvisserij Nederland volgend jaar van 16 tot en met 24 oktober mag organiseren!

Deze uitslagen zijn officieus tot dinsdag 14 oktober a.s. Eventuele protesten dienen per post of email voor vrijdag 10 oktober 09.00 uur binnen te zijn bij Sportvissserij Nederland.

Klik hier voor de uitslag Junioren B

Klik hier voor de uitslag Junioren A

Klik hier voor de uitslag Dames

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.