België wint overtuigend Allan Gilbert Memorial 2014

4163
20 okt 2014

Afgelopen weekend heeft de nationale selectie kustvissen van Sportvisserij Nederland meegedaan aan de Allan Gilbert Memorial. Deze interland, vernoemd naar de té jong overleden Engelse wedstrijdvisser, werd dit jaar vervist aan de Belgische kust. De omstandigheden waren prima, het warmste herfstweekend sinds jaren én er was vis te vangen. Zomergasten zoals bijvoorbeeld zeebaars, maar ook schar, wijting en enkele gulletjes, die in de wintermaanden de Belgische kust bevolken, zorgden voor een gevarieerde vangst. Helaas kon het Nederlands team geen potten breken. Een derde plaats achter België (1) en Engeland (2).

De eerste wedstrijd werd gehouden aan het Nordic strand tussen Blankenberge en Zeebrugge. Zoals met het trainen was ontdekt, ving Nederland al direct veel kleine zeebaars. Ten opzichte van de concurrentie werd daarmee in eerste instantie een voorsprong opgebouwd, maar de baarsjes leverden té weinig punten op om de wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Toen het eenmaal donker was geworden kwam er grotere vis op het strijdtoneel, maar juist in deze fase ging het mis. De Engelsen, maar vooral de plaatselijk goed bekende Belgen vingen meer grote vis. De voorsprong op de Belgen ging verloren en Nederland eindigde als tweede. Engeland werd met minimale achterstand derde.


Zaterdag werd de strijd hervat op het strand van Wenduine. Het weer was in vergelijking met de dagen ervoor sterk verbeterd. De wind was gaan liggen en de zon stond hoog aan de hemel. De zeebaarsjes die bij het trainen werden gevangen, namen een snipperdag en het duurde te lang eer Nederland vis ter meeting kon aanbieden. Terwijl ook de Engelsen deze slag misten, gingen de Belgen rustig door met het aanbieden van vis. Aan het eind van de wedstrijd haalden de Engelsen met enkele verre worpen nog een aantal grote scharren binnen, met als gevolg dat zij Nederland nog passeerden op de ranglijst.

België ging er terecht met de zege vandoor. Joeri Devisch won op overtuigende wijze het individuele klassement met een eerste en tweede plaats. Hendrik Jan Polhuis werd met zijn achtste plaats de beste Nederlander. Volgend jaar vindt de interland in Nederland plaats met hopelijk sportief revanche.

    

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide