Laatste wedstrijd TopCompetitie karpervissen Lage Vaart

4430
21 okt 2014

Vrijdag 24 oktober gaat de laatste wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Karpervissen 2014 van start aan de Lage Vaart te Almere. Deze i.v.m. de overgang van zomer- naar wintertijd 41 uur durende wedstrijd wordt gehouden tussen de Vaartplas en Lepelaarstocht aan de Trekweg. De deelnemende koppels gaan de strijd aan voor de ereplaatsen. De koppels die na de vier gehouden Topcompetitiewedstrijden bij de eerste drie in het totaalklassement zijn geëindigd zullen worden afgevaardigd naar het Wereldkampioenschap Karpervissen dat in 2015 zal gehouden worden in Spanje.

Na een voorbereidingstijd van twee uur gaat om 18.00 uur de wedstrijd in de Lage Vaart van start. In de daarop volgende 41 uur zullen de deelnemers alles uit de kast halen om een karper te vangen. Zondagmorgen om 10:00 is de wedstrijd voorbij en zullen de winnaars bekend worden gemaakt in het Almeersch Hippisch Centrum aan de Trekweg te Almere. Karpers zwemmen er voldoende in de Lage Vaart maar laten zij zich verleiden tot het verschalken van het door de koppels aangeboden aas? Gedurende de eerste wedstrijd van de Topcompetitie Karper, die op hetzelfde parcours in de Lage Vaart werd gehouden, werden er in totaal 19 karpers gevangen variërend in gewicht van 3 tot 10 kilo.

De weersomstandigheden lijken het komende weekend zeer wisselvallig te worden maar wel met een goede temperatuur en dat lijkt voldoende te zijn voor een geslaagde wedstrijd.

De Nationale Topcompetitie Karpervissen wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN). In deze reeks van vier wedstrijden strijden de deelnemers voor de drie plekken in het nationale team, dat deelneemt aan het WK Karpervissen 2015. Het verloop van de wedstrijd en de vangsten zullen op de voet te volgen zijn via de Facebook pagina van De KSN.

Naast de WK-tickets en de bijbehorende geldprijs voor de beste drie koppels, zijn er bij iedere wedstrijd prachtige materiaalprijzen en karpervisreizen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door JRC, Carp Connections en Spiegel Magazine. Het belooft een spannend weekend te worden voor de deelnemende koppels.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide