Nationaal Kampioenschap Kustvissen bij Zeven Golven 1 november a.s.

4736
30 okt 2014

Het strand bij de Zeven Golven in Domburg vormt komende zaterdag 1 november het decor van het Nederlands Kampioenschap Kustvissen. Een wedstrijd waarbij uitsluitend wordt gevist vanaf strand, pier of dijk en waar tot maximaal kniediepte mag worden gewaad. De wedstrijd is van 12.30 tot 16.30 uur, organisator is Sportvisserij Nederland en plaats van samenkomst is Verenigingsgebouw De Couburg, Duinstraat 4a in Koudekerke, waar na afloop om circa 18.00 uur ook de prijsuitreiking plaatsvindt. Tevens zullen de heren van het WK Kust team 2014 in het zonnetje worden gezet vanwege het bereiken van een eervolle derde plaats tijdens het WK Kustvissen in Frankrijk.

Alle ruim 230 deelnemers hebben zich via regionale selectiewedstrijden geplaatst voor dit NK en zijn allen lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsport-vereniging. Zij mogen slechts vissen met één hengel voorzien van maximaal drie haken en werplood of een loodvervanger. Andere vismethoden, bijvoorbeeld met dobbers, zijn niet geoorloofd. Aas bestaat uit zeepieren, diverse soorten zagers (een soort wormen), schelpdieren en dode visjes of stukjes vis.

Cees Andriesse, lid van de HSV De Oosterschelde Vissers, zal er alles aan doen om dit jaar zijn NK Kust titel te verdedigen. Het wordt in ieder geval een spannend kampioenschap.

Behalve de individuele wedstrijd wordt er bij de Zeven Golven door 25 korpsen ook gevist om de kampioenstitel bij de korpsen. Dit zijn verenigingsteams van elk vijf vissers. De twee beste korpsen van het NK plaatsen zich immers rechtstreeks voor deelname aan het WK Korpsen dat volgend jaar in Zuid Afrika zal worden gehouden. Het vooruitzicht dit prachtige land, met haar mooie stranden en veel vis, te mogen bezoeken zal de korpsen zeker extra motiveren.

Voor individuele deelname aan het Wereldkampioenschap, volgend jaar oktober in Portugal, geldt daarentegen dat vissers zich via dit NK moeten plaatsen voor de Topcompetitie Kustvissen in november en december. Aan de hand van de resultaten van deze competitie kiest de bondscoach de wedstrijdvissers voor o.a. het WK Kust in Portugal.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide