Stop de overbevissing

5512
16 dec 2014

Vandaag vinden in Brussel de laatste en beslissende gesprekken plaats over de vangstquota voor de visbestanden in de Atlantische Oceaan en aangrenzende wateren voor 2015. In aanloop naar dit overleg hebben 137 Europese niet-gouvernementele organisaties, waaronder Sportvisserij Nederland, staatssecretaris Sharon Dijksma opgeroepen een einde te maken aan overbevissing.

Meer dan 40 procent van de beschreven visbestanden in de noordoost Atlantische Oceaan en aangrenzende wateren wordt overbevist. Bovendien wordt de kloof tussen de vangstquota die Dijksma heeft vastgesteld, en het wetenschappelijk advies hierover alleen maar groter. Dit wijst op een toename in overbevissing. Om hier een einde aan te maken hebben 137 Europese NGO's Dijksma eind november in een brief opgeroepen om bij de beslissing over de vangstquota voor 2015 te handelen in het licht van het hervormde Gemeenschappelijke Visserijbeleid. Dit schrijft voor dat eind 2015 waar mogelijk een einde moet worden gemaakt aan overbevissing en dat er progressief en geleidelijk naar moet worden toegewerkt dat uiterlijk eind 2020 een einde komt aan overbevissing voor alle visbestanden.

Klik hier voor de oproep van 137 Europese NGO's aan staatssecretaris Dijksma.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide